5 szuperszexi színésznő, aki elmúlt 55!
Szépek, sikeresek, és még tehetségük is van. Íme, 5 érett bombázó az álomgyárból, aki bizonyítja, van élet 50 fölött!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Furcsa világba kalauzolja el a nézőket a legtöbb hollywoodi film – szinte már természetesnek vesszük, hogy huszonéves orvosok gyógyítanak.

Cheryl Ladd ugyanolyan káprázatos, mint régen

Serkenő bajszú ifjak helyszínelnek illő komolysággal, és oldanak meg bonyolult bűnügyeket, bombázó atomtudósok lobogó hajjal mentik meg világunkat, és a kamaszgyerekek anyukája is inkább tűnik a nővérüknek, mintsem felmenőjüknek - akikről persze valóban ki is derül kisebb fejszámolás után, hogy valós korukat tekintve tizenévesen kellett világrahozniuk sorozatbéli porontyukat.

Egyáltalán nincsenek tehát irigylésre méltó helyzetben azok a színésznők, akiken, ahogy az lenni szokott, bizonyos kor elérése után jelentkeznek az első szarkalábak és ősz hajszálak.

Vannak, akik rögtön rohannak a plasztikai sebészhez, hogy aztán szinte függővé váljanak a szépészeti műtétektől - és persze akadnak olyanok is, akik képesek méltósággal viselni a korukat, és megtalálni maguknak azokat a szerepeket, melyekben érettségük csak előnyükre válhat.

Azt nem állítjuk, hogy a soron következő öt színésznő sosem feküdt sebészkés alá, de azt igen, hogy mindezt diszkréten, mértékkel tették, és csak olyan beavatkozásba egyeztek bele, amely nem változtatta őket önmaguk torz viaszfigurájává.

Cheryl Ladd

A még mindig varázsos szőkeség nemrég töltötte be az 57. életévét, ám az idő múlása szinte nem is látszik rajta, ugyanolyan sugárzóan bájos, mint harminc évvel ezelőtt. A színésznő karrierje énekesként kezdődött, amikor is egy Hanna-Barbera rajzfilmsorozathoz – az alkotópáros nevéhez fűződik többek között a nálunk is sugárzott Flintstone család, illetve a Tom és Jerry – készült lemezen közreműködött.

A széleskörű ismertséget azonban 1977-ben az hozta el számára, hogy Farrah Fawcett helyére beválasztották a Charlie angyalai második szezonjába, ahol egészen a sorozat befejezéséig, 1981-ig alakította a csinos magánnyomozó-csapat egyik szexi tagját, Kris Munroe-t. Az ezt követő években sorozatokban és érzelmes Hallmark-drámákban bukkant fel, legújabban pedig a Las Vegas című, a magyar nézők körében is ismert szériában szerepel.

Meryl Streep

Az 1949-ben született sztár nem az a klasszikus bájos szépség, mint az előbbi hölgy, ám kétségtelenül a filmszakma egyik legkarakteresebb és legtehetségesebb alakja, valószínűleg nem véletlenül jelölték 14-szer Oscarra – ezekből kettőt meg is kapott: a Sophie választása, illetve a Kramer kontra Kramer hozta el számára a csillogó szobrocskát -, valamint 21-szer az Arany Glóbuszra.

Ő az a színésznő, aki egyaránt képes drámai és vígjátéki szerep megformálására, van mersze csúnyának lenni a vásznon, ugyanakkor megfoghatatlan szépséget is sugároz, ha a megformált karakterből ez fakad, sőt, legutóbbi filmjében, a július 17-én hazánkban is bemutatott Mamma Mia musical moziváltozatában ének- és tánctudását is megcsillantja.

Susan Sarandon

Ünnepelt hollywoodi sztár és politikai aktivista, a Legszebb mellű színésznő és Oscar-birtokos - mindezen címkék, bármilyen ellentmondóan hangzanak is, ráragaszthatók az immáron 62 éves Sarandonra, aki mindemellett még arra is képes, hogy húsz éve boldog kapcsolatban éljen a nála 12 évvel fiatalabb Tim Robbins színész-rendezővel.

Csodálatos drámai szerepek fűződnek a tekintélyes keblekkel bíró hölgyeményhez, a Thelma és Louise-től a Ments meg, Uram!-on át az Elah völgyében-ig, melyeket kivétel nélkül döbbenetes alakítása tesz felejthetetlen alkotásokká.
Amikor pedig ideje engedi, tüntet, szervezkedik, és hallatja a hangját azok érdekében, akikért és amiért úgy véli, érdemes küzdeni, legyenek azok afrikai éhezők, homoszexuálisok vagy éppen az iraki háború.

Glenn Close

Glenn Close pályafutása sok hasonlóságot mutat a nálánál két évvel fiatalabb Meryl Streep-ével: mindketten szőkék, karakteres vonásokkal rendelkeznek, a karrierjük szinte egyidőben, a '70-es évek derekán indult, ezenfelül pedig szerepválasztásban és maximalizmusban is mindketten a nagybetűs színvonalat képviselik, ezért hát nem csoda, ha sokan hajlamosak még harminc év elmúltával is keverni a két színésznőt.

A 61 éves sztár legemlékezetesebb szerepei között több gaz csábítót is találunk: a Végzetes vonzerőben eszelős szeretőt alakít, a Veszedelmes viszonyokban pedig egy megkeseredett, intrikus márkinőt, mindkettőért jelölték az Oscarra, ám sajnos eleddig még nem sikerült hazavinnie az Akadémia eme rangos elismerését. Akik a sorozatok kedvelői, azok bizonyára örömmel vették, amikor Close egy szezon erejéig a Kemény zsaruk rendőrkapitányaként domborított, a színházlátogatók pedig számos Broadway-musicalben csodálhatták meg a színésznő tehetségét.

Jaclyn Smith

Végezetül ismét egy csábos Charlie-angyal, ezúttal nem szőke, hanem barna. A felsorolt érett hölgyek legidősebbje bár hihetetlen, de 63 éves, és a híres csajbandás szériában ő volt az egyetlen, aki a kezdetek kezdetétől, 1976-tól a befejezésig a csapathoz tartozott.

A '80-as években rengeteg tévéfilmben és minisorozatban szerepelt, talán kevesen tudják, de az eredeti, 1988-as Bourne rejtélyben – a 2002-es változatban Matt Damon alakítja a hőst - is felbukkant a főszereplő, Richard Chamberlain mellett.

1985-ben női ruhakollekciót dobott piacra Kmart fantázianévvel, mellyel az első hírességek között volt, akik saját márkával képviselték magukat a vásárlók előtt. A célzottan 35-60 éves hölgyeket célzó ruhadarabok olyannyira nagy sikert arattak, hogy 2002-ben bútorokkal és lakáskiegészítőkkel bővítették a kínálatot.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük