Színház a csillagok alatt - indul az évad az Szegedi Szabadtérin! (x)

A színpad és a nézőtér már készen áll a szegedi Dóm téren, ahol idén is világhírű darabokkal várja az érdeklődőket az ország legnagyobb szabadtéri színháza!

femina pr 1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kilencvenéves lett a Szegedi Szabadtéri Játékok, ezért egészen különleges, jubileumi évaddal készül az idei nyárra. Ahogy azt már megszokhattuk, ezúttal is a Dóm tér ad otthont a hatalmas, négyezer fős színpadnak, mely mostanra fel is épült, és már csak a látogatókat várja. 

Aki igazi közönségkedvenc darabokat keres, idén nyáron sem tévedhet, ha a Szegedi Szabadtéri Játékokat választja, ugyanis két nagysikerű mű is visszatér az ősbemutatója helyszínére, Szegedre. Az egyik az Apáca Show című musical, mely három évvel ezelőtt debütált a Dóm téren. Idén olyan népszerű sztárokkal kerül újra színpadra, mint Janza Kata, Feke Pál, Alföldi Róbert, Csonka András és Sári Évi. A másik nagy visszatérő a Jézus Krisztus Szupersztár című rockopera, melyet harmincöt éve láthatott először magyar közönség. A mostani produkció mások mellett Feke Pál, Serbán Attila és Gallusz Nikolett főszereplésével jön Szegedre.

Újdonságokban sem lesz hiány, hiszen a nyár egyik legnagyobb attrakciójaként debütál Alföldi Róbert rendezésében a West Side Story, illetve egy hazai újdonság, a Puskás, a musical is Szegedre érkezik, a focirajongók legnagyobb örömére.

femina pr 2

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon egy hamisíthatatlan vígjáték, a Kölcsönlakás ígér felejthetetlen estéket, mások mellett Dobó Kata és Erdélyi Tímea főszereplésével, majd a latinos zenéket és a mediterrán életérzést a Nők az idegösszeomlás szélén című musical garantálja a különleges helyszínen. 

Természetesen klasszikusokból sem lesz hiány az idei repertoárban: a műsorban megtalálható Mozart vígoperája, a Szöktetés a szerájból, valamint Molière Scapin furfangjai című kacagtató vígjátéka. A zenés-táncos produkciók sora itt még nem ér véget, hisz néptáncbemutatót is láthat a közönség, az idén hetvenéves Magyar Állami Népi Együttes a Tánc-ünnepet hozza el a csillagok alá!

A műsor és a díszletek tehát már készen állnak, és csak arra várnak, hogy a forró, csillagos éjszakákon ismét élettel telivé varázsolják Szegedet!

(Fotók: Szegedi Szabadtéri Játékok)

Ezt is szeretjük