Friss hír! Rákban elhunyt az Emmanuelle-filmek szexszimbóluma

60 éves korában, gégerákban elhunyt Sylvia Kristel színésznő, az erotikus Emmanuelle-filmek sztárja.

60 éves korában gégerákban elhunyt Sylvia Kristel színésznő, az Emmanuelle című, Magyarországon is népszerű tévésorozat sztárja.

A sztár menedzsmentje által kiadott rövid közlemény szerint álmában érte a halál tegnap este. Temetését szűk családi körben tartják.

Káros szenvedélyek

A holland színésznő súlyos betegségben szenvedett, gégerákja mellett júniusban stroke-ot is kapott. Akkor eszméletlenül találták rá amszterdami otthonában.

11 éves kora óta igen erős dohányos volt, később a különböző drogokat sem vetette meg. Tíz évvel ezelőtt kezdődő stádiumú gége- és tüdőrákkal diagnosztizálták, ami miatt folyamatos kezelésre szorult.

Sorozatos magánéleti kudarcai az elmúlt évek során masszív alkoholizmusba kergették, ami a máját is súlyosan károsította.

Azzal is kénytelen volt szembesülni, hogy a rengeteg gyógyszer és a sugárkezelések a szívét is teljesen legyengítették.

Sylvia Kristel 1952. szeptember 28-án született Utrechtben. Kiemelkedően magas IQ-val rendelkezett, négy osztályt is kihagyhatott az iskolában. Anyanyelvén kívül négy nyelven, angolul, franciául, németül és olaszul is folyékonyan beszélt.

Az Emmanuelle-filmek

17 évesen modellként kezdődött el a karrierje, 1973-ban megnyerte a Miss TV Europe versenyt.

Nemzetközileg 1974-ben vált ismertté, amikor eljátszotta az Emmanuelle című erotikus film címszerepét. A hetvenes években ez volt a legsikeresebb francia filmprodukció.

1974 és 1993 között öt Emmanuelle-filmben, hat rövid televíziós filmben és több mint 40 másik mozifilmben szerepelt. Az erotikus műfajhoz hű maradt a Lady Chatterley szeretője és a Mata Hari című filmjeiben is.

2006-ban Nue, vagyis Meztelenül címmel megjelent önéletrajzi kötete, amelyben kíméletlenül őszintén vall szenvedélybetegségeiről és viszonyairól egyaránt. Tehetségét ugyanebben az évben ismerte el a szakma: a New York-i Tribeca fesztiválon kapott díjat, majd 2007-ben életrajzi film is készült róla.

Magánélete nem úgy alakult, ahogy szerette volna. Szülei válását sosem tudta feldolgozni, minden partnerében egyfajta apapótlékot keresett, ez pedig több méltatlan viszonyhoz is vezetett. Egyetlen fia született a tőle jóval idősebb belga írótól, Hugo Claustól, a most 37 éves Arthur.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük