Ez volt Steve Irwin utolsó mondata: 16 évvel ezelőtt a kamerák is rögzítették élete végső pillanatait
Steve Irwin halálának története a mai napig felborzolja a rajongói kedélyét.

steve-irwin-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeptember 4-én történt, 16 éve, hogy Steve Irwin tragikus körülmények között elhunyt. A 44 éves ausztrál természettudós halálos sérüléseket szenvedett a Batt Reef korallzátonynál, miután egy rája több szúrást mért a szívére. 

A szörnyű balesetet kamerával is rögzítették, ám a mai napig nem került nyilvánosságra a felvétel, írta meg a Daily Mail.

Steve Irwin halála

A Krokodilvadász egy dokumentumfilmet készített, amikor az operatőrrel és a rendezővel kihajóztak az óceánra, egy tigriscápát akartak felvenni, de végül ez nem sikerült, nem adta fel, hogy felvételeket készítsen. Irwin kiszúrt az óceán alján egy ráját, nagyjából két és fél méteres távolságból az állat fölé került, az valószínűleg megijedhetett, így a tudós mellkasa felé csapott a tüskéjével.

GettyImages-812744676
Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

 Ezekben a tüskékben méreganyag is van, de végül nem ez okozta a vesztét, hanem egyszerűen rosszkor volt rossz helyen. Pont a szívét érte a szúrás. Mindezt a kamerák is vették, ugyanis Irwin korábban elmondta a stábtagoknak, hogy bármi veszélyes dolog történik, soha ne állítsák le a felvételt.

- Úgy szúrta át a mellkasát az a tüske, mintha egy forró kés hatolt volna át a vajon. Valószínűleg a rája azt hitte Steve árnyékára, hogy egy éhes tigriscápával van dolga, ezért támadt rá - idézte a lap Justin Lyons szavait, aki kamerával rögzítette a balesetet.

Irwin először azt hitte, a tüdejét érte a szúrás. Egyből segítettek neki, hogy visszavigyék a csónakjukhoz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

- Ahogy hajóztunk vissza a parthoz, rákiabáltam a csónakban tartózkodó legénység tagjaira, hogy tegyék a kezüket a sebhez, eközben Steve-nek ilyeneket mondtunk, hogy gondoljon a gyerekeire, várjon még, és tartson ki. Erre ő teljes nyugodtsággal rám nézett, és ezt mondta: "Meghalok." Ez volt az utolsó dolog, amit mondott.

Bár hívtak orvosi segítséget, nem tudták megmenteni az életét. A rendőrök bekérték az ominózus felvételt kivizsgálásra. Bár a YouTube-on vannak fenn olyan videók, amelyeken állítólag Irwin utolsó pillanatai láthatóak, ám a tudós özvegye, Terri tagadta, hogy azok a felvételek eredetiek lennének.

Steve Irwin és felesége, Terri.
Steve Irwin és felesége, Terri.
Fotó: Denise Truscello / Getty Images Hungary

- Miután Steve meghalt, százmillióan látták a videót YouTube-on. Az a film egy teljes kitaláció volt, amely kihasználta az emberek szomorúságát. Soha nem néztem meg az igazi felvételt - nyilatkozta 2018-ban a You magazinnak, hozzátéve, úgy gondolja, hogy a rendőrség egyik fiókjában még mindig ott porosodik a videó másolata.

A rendőrség által bekért anyagot többen látták, sőt még arról is volt szó, hogy esetleg egy dokumentumfilmben felhasználhatják, de ezt a család megtiltotta. John Stainton rendező és Irwin legjobb barátja szerint jól is van ez így, élete egyik legmegrázóbb percei voltak, amikor végignézte a felvételt. 

Steve Irwin fia

Robert méltó utódja híres édesapjának, továbbviszi Steve Irwin hagyatékát.

Ezt is szeretjük