Stephen Hawkingtól megható fotókkal búcsúztak a sztárok - A zseni 76 évesen hunyt el
Rengetegen szerették a legendás fizikust.

stephen-hawking-bucsu-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész világ gyászba borult a szomorú hír hallatán: ma reggel jelentették be, hogy elhunyt a világ egyik legnagyobb zsenije, Stephen Hawking. Az elméleti fizikus 76 évesen távozott: cambridge-i otthonában hunyta le örökre a szemeit.

Így búcsúztak tőle a híres barátai

A Twittert elözönlötték az üzenetek: még a legnagyobb világsztárok sem bírták ki, hogy legalább pár sorban ne emlékezzenek meg a zseniről, aki felforgatta a fizika alapjait.

Katy Perry azt írta, hogy egy nagy fekete lyuk tátong a szívében, mióta meghallotta a szomorú hírt - ráadásul mindez a kedvenc napja, a pi - és egyben pite - napján történt.

Az Agymenők sztárja, Kaley Cuoco egy közös képet posztolt a fizikusról és a sorozat szereplőiről, ugyanis Stephen Hawking rendszeres vendégszereplője volt a szériának. Ezt írta a fotó alá:

- Óriási megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhattam Stephen Hawkinggal. Megnevettetett minket, és mi is őt. Az élete és a karrierje sokszor került középpontba az Agymenőkben, amitől csak jobb lett a sorozat. Hiányozni fogsz, a világ hálás a tudásodért és bátorságodért. Köszönjük, hogy inspiráltál minket - írta.

Elizabeth Banks minden jót kívánt a professzornak a következő nagy kalandjához: "Remélem, a csillagporos úton keresztül haladsz egy másik dimenzió felé, hogy onnan figyelj ránk" - írta a megható posztjában.

Zoe Saldana egy fiatalkori fotót is posztolt Stephen Hawkingról - így búcsúzott el tőle:

- Búcsúzom egy csodálatos elmétől. Köszönjük, hogy nagylelkűen megosztottad velünk a tudásodat az idő rövid kis történetében, amíg velünk voltál - posztolta, utalva a professzor élete főművének címére.

A Simpson család írója, Matt Selman is egy kedves fotót posztolt Stephen Hawking simpsonizált karakteréről:

- Viszlát, Stephen Hawking. Te voltál a legintelligensebb vendégszereplő a Simpson család rövid történetében - írta a fotó alá.

Még rajtuk kívül is rengetegen búcsúztak el tőle a közösségi oldalon: Neil deGrasse Tyson, Mira Sorvino, Billy Zane is megemlékeztek róla. A világ ismét egy nagyszerű emberrel lett szegényebb - hálásak vagyunk azért, hogy élt és alkotott. Nyugodjon békében.

Ritka fotók Stephen Hawking életéből

Igazán különleges élete volt az elméleti fizikusnak, akinek nem sok időt jósoltak az orvosok - nézd meg ezeket a ritka fotókat róla!

Ezt is szeretjük