Tragédia a reptéren! Szívrohamban elhunyt a Grammy-díjas énekes
Solomon Burke kedden Hollandiában adott volna koncertet, ám a reptéren váratlanul életét vesztette.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. október 10-én, vasárnap reggel hetvenéves korában elhunyt Solomon Burke, adta hírül a NOS holland hírügynökség.

Solomon Burke (1940-2010)

Az énekes-dalszerző Los Angelesből érkezett az Amszterdam közelében lévő Schiphol repülőtérre, ahol nagy valószínűséggel szívrohamot kapott, halálának pontos okára azonban egyelőre nem derült fény.

21 gyermeke gyászolja

A legendás zenész október 12-én lépett volna fel a De Dijk nevű holland rockegyüttessel, ám halála miatt erre már nem kerül sor. Rajongóin kívül népes családja: 21 gyermeke, kilencven unokája és 19 dédunokája gyászolja.

Solomon Burke 1940. március 21-én született Philadelphiában, pályafutását prédikátorként kezdte, nem sokkal később egy gospel rádióműsor házigazdája lett - a templomi zenén kívül Little Richard gyakorolt rá óriási hatást.

Nem lett belőle igazi szupersztár

A hatvanas években a rangos Atlantic Records kötött vele szerződést, első jelentős sikerét pedig egy countrydal feldolgozásával érte el. Karrierje során azonban sosem sikerült olyan kirobbanó népszerűségre szert tennie, mint Otis Reddingnek vagy Sam Cooke-nak.

Egyik legismertebb slágere a hatvanas években írt Cry To Me volt, amit a nyolcvanas években azt követően fedeztek fel újra, hogy a szívhez szóló dal felcsendült a Dirty Dancing című romantikus filmben.

A zenélés mellett temetkezési vállalkozóként is dolgozott bácsikája mellett Los Angelesben, fiatalon ugyanis ezt a szakmát is elsajátította.

A Grammy-díjas énekes népszerűsége az ezredforduló utáni években sem csökkent, több mint fél évszados pályafutása méltó elismeréseként 2001-ben például őt is beiktatták a Rock & Roll Hall of Fame-be.

Ezt is szeretjük