Aggódnak az életéért! Gyógyíthatatlan beteg a legjobb James Bond
Sean Connery Alzheimer-kórban szenved, és lassan már azt is elfelejti, kicsoda ő valójában.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Meglehetősen súlyos Alzheimer-kórban szenved Sean Connery, legalábbis a Bild am Sonntag német bulvárlap szerint.

Az első és sokak számára a legjobb James Bond lassan, de biztosan elfelejti az egész életét, és olykor már most sincs tudatában annak, kicsoda is ő valójában.

Aggódnak az életéért

A német lap a színész barátaira hivatkozva közölt információkat, Michael Caine szerint kollégája már nem ura elméjének.

A barátai aggódnak érte, a színészóriás egyre gyakrabban keveredik olyan helyzetekbe, amelyekben inkább hasonlít egy riadt gyerekre, mint az egykori 007-es ügynökre.

Nemrég Manhattan utcáin tévedt el, pedig úgy ismeri New York ezen városrészét, mint a tenyerét. Állítólag riadtan állt az egyik sarkon, tanácstalanul nézelődött, elindult egy irányba, majd gyorsan egy másikba, mintha keresne valamit.

77 éves nejét, Micheline Roquebrune-t rendszeresen riasztani kell, hogy érte menjen.

Azt is elfelejti, ki volt ő

A Bild am Sonntag szerint Michael Caine azt mondta, komolyan aggódni kell barátjáért.

A 80 éves színész rendszeresen látogatja visszavonultan élő barátját, és elmondta, a legjobban az fáj neki, hogy ekkora életművet is el lehet felejteni. Connery lassan már azt sem tudja, miért rajonganak érte milliók, és egyáltalán: ki is ő valójában.

A skót színész csak kisebb tv- és filmszerepeket kapott egészen 1962-ig, amikor is megkapta azt a szerepet, amivel üstökösként felívelő színészi pályafutása elkezdődött. Egy alacsony költségvetésű brit film, a Dr. No elindította a filmtörténet egyik leghosszabb sorozatát - ebben formálta meg Connery először James Bondot. Ezt követően majd tíz évig azonosították a nézők a legyőzhetetlen és sármos titkosügynök karakterével, ám a színész öt 007-es film után úgy döntött, elege van Bondból, és igyekezett kitörni a skatulyából.

Közel 50 év filmezést követően, A szövetség című 2003-as mozi után jelentette be a sztár, hogy visszavonul a filmezéstől, és bár számos nagy rendező próbálta visszacsalogatni nem kis összegekkel, nem adta be a derekát.

Hogy Connery valóban Alzheimer-kórban szenved-e vagy sem, egyelőre kétséges: a német lapban megjelent interjú után egy nappal ugyanis Michael Caine felháborodottan nyilatkozott a Mirror újságnak, miszerint a németek teljesen félreértették.

- Ezek a németek birkák. Adtam pár interjút egy új filmem kapcsán, ezek meg teljesen kiforgatták a szavaimat. Nem találkoztam Seannal már jó pár éve, bár az tény, hogy a feleségem és én is rendszeresen beszélünk velük telefonon. Teljesen jól van. Nem értem, hogyan vehették az újságírók ahhoz a bátorságot, hogy ilyen szörnyűségeket adjanak a számba - nyilatkozta Caine.

Ezt is szeretjük