Fotók! Tüneményes kamaszlány lett a Vágy és vezeklés gyereksztárjából
Saoirse Ronan még csak 16 éves, de már több filmben is bebizonyította különleges tehetségét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szokatlan keresztnevű Saoirse Ronan mindössze 13 évesen robbant be üstökösként a köztudatba, miután 2007-ben eljátszotta Briony Tallist a Vágy és vezeklés című romantikus filmdrámában.

Alakítását olyan meggyőzőnek vélte az Akadémia, hogy Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriájában, ám a szobrot végül nem ő, hanem Tilda Swinton vehette át a Michael Claytonért.

Hollywood új csillaga lehet belőle

Most, hogy Emma Watson és csapata maga mögött hagyta a Harry Potter-sagát, minden esélye megvan a feltörekvő ír színésznőnek, hogy gyereksztárként meghódítsa Hollywoodot.

A különleges vonásokkal megáldott sztárból az elmúlt néhány év során igazán bájos és elbűvölő kamaszlány lett, akit legújabb filmjének premierjén össze sem lehetett hasonlítani azzal az ártatlan kislánnyal, akit a Vágy és vezeklésben megismerhettünk. 

Colin Farrell és Ed Harris mellett ugyanis néhány napja Saoirse Ronan is tiszteletét tette a The Way Back című háborús eposz ünnepélyes díszbemutatóján, ahol már egyértelműen látszott, hogy néhány éven belüli igazi nővé érik.

Felfelé ível karrierje

A történelmi filmet Slawomir Rawicz A hosszú séta című önéletrajzi regénye alapján Peter Weir rendezte - a felkavaró alkotás néhány katona sorsát ábrázolja, akiknek 1940-ben sikerült megszökniük a rettegett Gulágról.

A fiatal színésznőnek tehát aggodalomra semmi oka, hiszen több mint ígéretes karrier előtt áll a showbiznisz világában. Könnyedén elképzelhető, hogy néhány éven belül nemzedéke egyik legsikeresebb és legfelkapottabb alakjává válik.

A Vágy és vezeklés óta találkozhattunk vele a Szikravárosban, illetve Peter Jackson Komfortos mennyország című drámájában, amiben az új-zélandi rendező neki adta a női főszerepet, de állítólag láthatjuk majd A Gyűrűk Ura-trilógia előzményeit feldolgozó The Hobbitban is.

Ezt is szeretjük