Beteg lett a szilikontól a Csillag születik sztárja
Kilyukadt az implantátum
Sally Kirkland színésznő 1989-ben tetetett be szilikonimplantátumot, de később súlyosan megbánta döntését.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Még mielőtt bárki is zavarba jönne, vajon mit keres egy amerikai színésznő a magyar Csillag születikben, el kell árulnunk, ezúttal nem a tehetségkutató verseny egyik résztvevőjéről lesz szó. Sokkal inkább az 1976-os azonos című - angolul A Star is Born - film egyik szereplőjéről, melyben egyébként Barbra Streisand játszotta a főszerepet.

Még mindig jól tartja magát

Az 1941-es Sally Kirkland, ahogy az lenni szokott, eleinte off-Broadway darabokban próbálta megmutatni tehetségét. Majd kisebb filmszerepekhez jutott, melyek közül a már említett Csillag születik fényképész karaktere volt az egyik.

Több mint harminc éve plasztikáztatott

A közönség nagyobb kihagyás után, az 1987-es Anna című filmdrámában láthatta újra. Rajongóinak rögtön feltűnt: a negyvenes színésznő keblei mintha nemcsak a büszkeségtől dagadnának. Ahogy később bevallotta, valóban alávetette magát egy beavatkozásnak még 1986-ban, amikor is beültették első implantátumait.

Természetesen az első időkben remekül érezte magát dús dekoltázsának köszönhetően, de három év után nem ment minden úgy, ahogy szerette volna.

- Bénító fájdalmaim voltak a karomban, a mellkasomban, a hátamban és a nyakamban, a lábam pedig gyakran hasogatott. Ráadásul állandóan gyulladások és fertőzések gyötörtek, és minden vírus ledöntött a lábamról. Az évek során a reumától a hepatitiszig rengeteg betegséggel diagnosztizáltak, de végül kiderült, panaszaimat a szilikonimplantátum okozta - mesélte.

Szilikonra sót

Végül sóimplantátumra cseréltette a szilikont, de ettől sem érezte magát sokkal jobban, így 1998-ban végleg megszabadult mindenféle töltőanyagtól. Ám ekkora már teljesen elárasztotta szervezetét a szilikon, sőt a szerveibe is beférkőzött.

- Szó szerint láttam az orvosnál, hogy a véremben, amiből levettek egy fiolányit, mintha ragasztó lenne. A szilikon miatt ízületi bántalmaim is voltak, a vesém és az epém szintén károsodott. Miután eltávolították az implantátumot, a gyulladások szép lassan elmúltak. A szilikon azonban még mindig nem tisztult ki a szervezetemből, ezért folyamatosan járok méregtelenítésre, miközben az immunrendszeremet is erősítem - vallotta Kirkland.

A színésznő azóta igyekszik minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a mellnagyobbítás veszélyeire. 1998-ban létrehozta a Kirkland Institute for Implant Survival Syndrome nevű intézetet a hasonló gondokkal küzdő nők számára, emellett meditációs és jógakurzusokat tart.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Azért a filmezést sem hagyta abba, bár többnyire független produkciókban szerepel. A magyar közönség a 2002-es Farkaskaland című filmben találkozhatott vele.

Ezt is szeretjük