A Love Story szívtiprója így néz ki ma - Ryan O’Neal már 77 éves
Az Oliver Berrettet alakító Ryan O’Neal évtizedekig volt a nők bálványa.

ryan-o-neil-love-story
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1970-ben készült Love Storyt a mai napig minden idők egyik legjobb romantikus drámájának tartják, mely a 9. helyen végzett az American Film Institute listáján.

A főszereplő Ryan O’Nealnek és Ali MacGraw-nak ez az alkotás hozta meg a világhírt. A film bemutatása óta eltelt több mint 40 év, az Oliver Berrettet alakító Ryan O’Neal, a nők egykori bálványa már 77 éves.

Így néz ki ma Ryan O’Neal

A jóképű szőke színész arcán nem látszik, de pályáját bokszolóként kezdte. Sportolói tehetségét később A nagy szám című romantikus vígjátékban kamatoztatta, melyben egy bokszolót alakított, Barbra Streisand partnereként.

Karrierje az 1964-es Peyton Place című szappanoperával indult be, melyben Rodney Harrington karakterét alakította, a nemzetközi elismertségre azonban várnai kellett, az 1970-es Love Storyig.

Ryan O’Neal 29 évesen a Love Storyban Ali MacGraw-val és napjainkban
Ryan O’Neal 29 évesen a Love Storyban Ali MacGraw-val és napjainkban

A filmben nyújtott alakításáért Oscar- és Golden Globe-díjra is jelölték. A film összesen hét Oscar-jelölést kapott, ám végül csak egy díjat gyűjtött be a legjobb eredeti filmzene kategóriában. Golden Globe-díjból viszont ötöt megkapott – köztük a legjobb női főszereplő kategóriáét.

Ryan O’Neal pályája olyan sikeres filmekkel folytatódott, mint az 1972-es Mi van, doki?, vagy az 1977-es háborús dráma, A híd túl messze van. A 2000-es évek után pedig a Dr. Csont című amerikai krimisorozat visszatérő szereplőjeként láthatták a nézők, melyben a főhős édesapját alakította.

Kétszer nősült, de számos hosszabb-rövidebb románca volt. Többek között olyan híres kolléganőivel bonyolódott viszonyba, mint a gyönyörű svájci Ursula Andress, Barbra Streisand vagy az Addams familyből ismert Anjelica Huston. Négy gyermeke született: Tatum O’Neal és Griffin O’Neal a Joanna Moore-ra kötött frigy gyümölcse, harmadik gyermeke, Patrick, második feleségétől, Leigh Taylor-Youngtól született, a negyedik, Redmond James Fawcett O’Neal pedig Farrah Fawcett-től. A szép szőke színésznőhöz évtizedeken át - Fawcett 2009-es haláláig tartó - románc fűzte.

Ezt is szeretjük