14 évesen vallotta be Rufus Wainwright, hogy meleg
Rufus Wainwright korán közölte a tényt anyjával, aki azonban kezdetben nem akarta tudomásul venni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rufus Wainwright a kilencvenes, valamint az ezredfordulót követő évek egyik legtehetségesebb énekes-dalszerzője. Wainwright 1973. július 22-én született a New York államban található Rhinebeck városában. 

Szülei hároméves korában elváltak, ekkor édesanyjával a kanadai Montrealba költözött, és gyerekkora jelentős részét ott töltötte.

Nem titkolta melegségét

Zenei tehetsége korán megmutatkozott: hatévesen kezdett zongorázni, 13 évesen pedig már családja folkegyüttesével turnézott Amerika-szerte.

Rufus Wainwright sok más sztárral ellentétben nem próbálta meg évtizedeken keresztül titokban tartani homoszexualitását: már tinédzserkorában bevallotta szüleinek, hogy saját neméhez vonzódik.
 

Az 1999-ben a Rolling Stone magazinnak adott interjúban például elmesélte, hogy édesapjának már meglehetősen korán feltűnt fia szexuális orientációja, anyjával pedig 14 évesen közölte először, hogy mi a helyzet.

Nem akarta tudomásul venni az igazságot

- Az anyám egyáltalán nem örült. Talált nálam egy képes újságot, úgyhogy megpróbáltam elmondani neki az igazságot, ám ő kijelentette, hogy nem akarja hallani.

Tagadásban akart élni, mint a szülők többsége, ezért aztán úgy tettem, mintha hetero volnék. 18 éves koromban újra bevallottam a dolgot, akkor már sokkal jobban fogadta a hírt – mesélte Wainwright. 14 éves korában azonban egy brutális bűncselekményt is el kellett szenvednie. Rufus Wainwrightot ugyanis a londoni Hyde Parkban megerőszakolta egy férfi, aki egy bárban melegedett össze vele.

Az énekes az incidens után hét évig önként vállalt cölibátusban élt. Saját bevallása szerint csak annak köszönheti életét, hogy epilepsziás rohamot színlelt.

Ezt is szeretjük