Szívműtét után stroke-ot kapott Rue McClanahan
Az intenzíven volt két hétig
Az Öreglányok sorozat sztárjának novemberben volt bypass-műtétje, egy hétre rá pedig stroke-ot kapott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfrissebb hírek szerint Rue McClanahan színésznő, akit a közönség leginkább az Öreglányok című sorozat Blanche-aként ismerhet, tavaly novemberben stroke-ot kapott, és azóta sem sikerült felépülnie.

A 75 éves sztár férje, Morrow Wilson a napokban adott interjút a Globe magazinnak, melyben elárulta, felesége egy héttel azt követően esett össze egy New York-i kórházban, hogy bypass-műtétet hajtottak végre rajta. Bár az orvosok igyekeztek mindent megtenni, hogy a vérrögöt, mely a stroke-ot okozta, eltávolítsák, félő volt, hogy az idős hírességet nem tudják megmenteni.

Nehezen épül fel

Végül a teljes bénulás után mégiscsak meg tudta mozdítani a jobb lábát, majd nem sokkal később már menni is tudott egy kicsit. A biztonság kedvéért két hétig az intenzíven tartották, majd egy rehabilitációs központba került, ahonnan nemrég átszállították egy állandó felügyeletet biztosító egészségügyi intézménybe.

De a stroke nem múlt el nyomtalanul. A korábban fergeteges humorú McClanahan még mindig nehézkesen formálja a szavakat, habár mindent megért, amit mondanak neki. Emellett a teste jobb oldala sem gyógyult még meg teljesen.

Már több öreglány elment

- Rue-nak rengeteg gyógytornára és beszédórára lesz még szüksége, hogy rendbe jöjjön. De legalább nem forgolódom már álmatlanul esténként, attól rettegve, hogy meg fog halni – vallotta meg Wilson, aki tizenkét éve a párja.

A népszerű Öreglányokat, mely eredetiben The Golden Girls címmel futott, 1985 és 1992 között forgatták. Azóta sajnálatos módon már többen elhunytak a szereplőgárdából.

Estelle Getty, Sophia Petrillo megformálója 2008-ban halt meg, a Dorothyt alakító Bea Arthur pedig 2009 áprilisában vesztette el végleg a rákkal vívott harcot.
Ezt is szeretjük