Gyász! Végül elvitte a rák a gyönyörű színésznőt
Rosanna Schiaffino az olasz mozi bombázója volt, ám a hetvenes évek végén rejtélyes módon eltűnt a nyilvánosság szeme elől.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. október 17-én, hosszú rákbetegség után, 71 éves korában elhunyt Rosanna Schiaffino, jelentette be az olasz színésznő fia.

Rosanna Schiaffino 1939. november 25-én született Genovában. 14 éves korában megnyerte a Miss Liguria szépségversenyt, ezt követően tűnt fel a vásznon olasz, francia és brit filmek kisebb szerepeiben. 

Különleges szépségének és temperamentumos alakításainak köszönhetően az ötvenes végére lett sztár belőle.

Megtagadta a meztelenkedést

Szemet gyönyörködtető testi adottságainak köszönhetően számos alkalommal pózolt különféle magazinok címlapjain, ám pályafutása a hatvanas évek végén meglepő fordulatot vett.

Az évtized során ugyanis egyre inkább előtérbe került a női meztelenség ábrázolása a vásznon, Schiaffino azonban megtagadta a meztelenkedést.

Pedig minden esélye megvolt rá, hogy nevét egy lapon említsék olyan gyönyörű kolléganőiével, mint Sophia Loren vagy Gina Lollobrigida.

Ám filmjeit manapság alig-alig tűzik műsorukra a televíziós csatornák, sőt, még csak DVD-n sem adták ki őket.

Schiaffinót olyan mozikban láthattuk, mint A kihívás, a Csoda a farkasokkal, az Egy amerikai Rómában, A vikingek kincse, a Simon Bolivar vagy a Ruble Noon. Filmes karrierje 1977-ben ért véget, ezt követően pedig titokzatos módon teljesen és örökre eltűnt a nyilvánosság elől.Rosanna Schiaffino kétszer házasodott meg, első férjétől, Alfredo Binitől 1977-ben vált, második férje pedig Giorgio Falck volt, akivel egészen haláláig boldogan élt együtt.
Ezt is szeretjük