Ijesztő vallomás! Polanksi egy másik tinilányt is megerőszakolt
Charlotte Lewis szerint a jelenleg házi őrizetben lévő rendező szexuálisan zaklatta őt a nyolcvanas években.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megdöbbentő hírről számolt be a RadarOnline, mely szerint Roman Polanski a hírhedt 1977-es eseten kívül egy másik tinédzserlányt is zaklatott szexuálisan. A 42 éves brit színésznő, Charlotte Lewis elmondása szerint a világhírű rendező a nyolcvanas évek közepén molesztálta őt, Kalózok című filmje párizsi forgatása során.

Ha Svájc végül kiadja Roman Polanskit az Amerikai Egyesült Államoknak, akkor a rendező akár két év börtönbüntetést is kaphat egy kalifornia állami fegyházban.

Lewis ügyvédje, Gloria Alfred egy május 14-én tartott sajtótájékoztatón jelentette be: ügyfele feljelentette Roman Polanskit, aki állítása szerint 16 éves korában előbb erőszakkal rávette, hogy felmenjen vele párizsi lakásába, majd szexuálisan zaklatta őt, ahogyan a hölgy fogalmazott, a lehető legrosszabb módon.

Tudta, hogy hány éves

A botrányos esetről további konkrétumot nem árult el, de hozzátette, hogy a rendező pontosan tisztában volt áldozata életkorával, aki most igazságot szeretne. Ügyvédje hozzátette: ha Charlotte Lewis vallomása igaznak bizonyul, jelentősen befolyásolja majd Polanski amerikai kiadatását is.

A zongorista Oscar-díjas rendezőjét ugyanis 1977 márciusában tartóztatták le az Egyesült Államokban egy 13 éves kislány, Samantha Geimer megrontásának vádjával, amelyre Jack Nicholson lakásában került sor. A lengyelországi születésű filmes augusztusban bűnösnek vallotta magát, majd az ítélethirdetés előtt Franciaországba menekült.

Tavaly tartóztatták le

Ügye akkor vett újabb fordulatot, amikor 2009. szeptember 27-én Svájcba utazott, ahol a Zürichi Filmfesztivál által odaítélt életműdíjat vette volna át.

A svájci rendőrség azonban az évtizedekkel ezelőtt kiadott amerikai elfogatóparancs alapján letartóztatta, majd házi őrizetbe helyezte.

Ezt is szeretjük