Nyíltan vállalja melegségét az akciófilmek sztárja
Roland Emmerich nevéhez olyan kasszasikerek fűződnek, mint A függetlenség napja vagy a Godzilla.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az álomgyárban egyre többen vállalják fel másságukat, ám a homofóbia és a kiközösítés miatt nagyon sokan továbbra is titokban tartják, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. A világhírű akció- és katasztrófafilm-rendező, Roland Emmerich az előbbi csoportba tartozik, hiszen ő már pályafutása kezdetétől nyíltan felvállalta melegségét.

Míg a színészek és zenészek kapcsán a közvélemény hamar megjegyzi másságukat, addig a rendezőkről és az egyéb művészeti ágakban tevékenykedőkről az ilyen tények sokkal kevésbé tudottak. Még akkor is, ha az érintettek - mint például Emmerich – sosem titkolták melegségüket.

Akikről nem sokan tudják, hogy melegek

Csak néhány név példaképpen a művész- és kommerszfilmek világából, akik emlékezetes alkotásokkal örvendeztették meg a filmrajongókat, de talán kevesen tudják róluk, hogy melegek: Pedro Almodóvar, Stephen Daldry, Rainer Werner Fassbinder, Todd Haynes, Joel Sumacher és Gus Van Sant.

A Németországban született Emmerich nevéhez olyan kasszasikerek fűződnek, mint A csillagkapu, A függetlenség napja, a Godzilla, a Holnapután, az I.e. 10 000 vagy a 2012. Ezekkel a filmekkel több mint hárommilliárdos összbevételt szerzett, amivel minden idők legsikeresebb európai filmrendezőjének számít a mai napig Hollywoodban.

Rasszizmus és homofóbia

A filmrendező ennek ellenére mindig is keményen kritizálta a showbiznisz világát, azt állítván többek között, hogy neki is szembesülnie kellett a meleggyűlölettel és a rasszizmussal - utóbbival éppen akkor, amikor Will Smith-nek adta A függetlenség napja egyik főszerepét.

Érdemes megjegyezni azt az érdekességet Emmerichről, hogy kőkemény láncdohányos, aki napi négy doboz cigarettát füstöl el.

Nem véletlen tehát, hogy az általa rendezett tömegfilmekben szinte mindig akad egy hős, aki éppen leszokni próbál a cigarettáról.

Ezt is szeretjük