Halálra gázolt egy gyalogost a részeg híresség
Börtönbe került
A sztár a rendőrségi jelentés szerint több mint 160 km/h sebességgel hajtott a járdára.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfrissebb hírek szerint egy év letöltendő börtönre, továbbá öt év felfüggesztettre ítélte a bíróság Roger Avary Oscar-díjas forgatókönyvírót.

A rendőrségi fotó tanúsága szerint alig sérült meg a balesetben

A Ponyvaregény íróját 2008. január 13-án Dél-Kaliforniában tartóztatták le ittas vezetésért és halált okozó testi sértésért, miután részegen elütött egy járókelőt, bizonyos Andreas Zinit. A Ventura megyei rendőrség éjfél után kapta a hívást, hogy az East Ojai sugárúton súlyos baleset történt.

A vizsgálatok szerint a sztár több mint 160 kilométer/órás sebességgel hajtott, majd elvesztette uralmát a jármű felett, így a járdára sodródott, és végül egy telefonpóznának csapódott. Az ütközés következtében Avary felesége kirepült a szélvédőn, súlyos, nem életveszélyes sérüléseket szerezve.

Bevallotta bűnét

Bár a férfi 2008 decemberében az előzetes meghallgatáson nem vallotta magát bűnösnek az ellene felhozott vádakban, idén augusztusban mégiscsak elismerte bűnösségét.

Az 1965-ös, kanadai származású Avary már gyermekkorától filmes karrierre vágyott. Tarantinóval 1987-ben dolgozott először együtt - az 1987-es, befejezetlen My Best Friend's Birthday-nél még operatőri munkálatokat látott el. A Kutyaszorítóban-nál azonban már a forgatókönyvírásba segített be. Vélhetőleg olyan jól sikerült az együttműködés, hogy a rendező a nagysikerű Ponyvaregény scriptjét is vele együtt írta meg - amiért aztán 1995-ben hazavihették az Oscart is.

Ezenkívül olyan filmek forgatókönyve fűződik nevéhez, mint A vonzás szabályai - ennek egyúttal a rendezője is ő volt -, valamint a Silent Hill - A halott város vagy a 2007-es Beowulf - Legendák lovagja

Bár az imdb.com szerint jelenleg is több filmes projekten dolgozott, valószínűsíthető, hogy azokhoz majd csak a börtönbüntetés letöltése után tud visszatérni.
Ezt is szeretjük