Önkezével vetett véget életének Robin Williams! Ezt a képet posztolta utoljára
Hétfőn holtan találták Robin Williamst, aki állítólag öngyilkos lett.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Holtan találták kaliforniai otthonában hétfőn Robin Williamst. A 63 éves színész halálát a halottkémi vizsgálat alapján öngyilkosságból eredő fulladás okozta. A sztár felakasztotta magát, miközben felesége a szomszéd szobában aludt. Búcsúlevelet nem hagyott, testét asszisztense találta meg.

Robin Williams utoljára július 31-én osztott meg képet a lánya 25. születésnapja alkalmából. Ez az utolsó nyilvános megjelenése a komikusnak. 

Közleményt adtak ki

A családja közleményt adott ki, amelyben azt írták, Williams régóta küzdött depresszióval, ám tragikus halála mindenkit váratlanul ért, valamint kérik, a sajtó és a rajongók tartsák tiszteletben gyászukat. Felesége külön is írt a sajtónak.

- Ma elvesztettem a férjemet és a legjobb barátomat, miközben a világ egy igen nagyszerű és szeretett művésztől kénytelen megválni. A szívem darabjaira tört. Robin családjaként kérjük, tartsák tiszteletben gyászunkat. Ahogy Robin is kérné, ne a halálára gondoljanak, hanem arra a millió boldog pillanatra és nevetésre, amit vele és általa éltek át - írta Susan Schneider.

Robin Williamst a nemzetközi sajtó, valamint a kollégái is gyakran hívták a valaha élt legviccesebb embernek, ám arról keveseknek volt fogalma, hogy a színész a sok nevettetés közben komoly drog- és alkoholproblémával küzdött. Egy interjújában ismerte be, hogy függő volt, bár akkori elmondása szerint 20 évig tiszta volt, majd 2006-ban visszaesett.

1982-ben tette le először az alkoholt és a drogokat, amikor látta legjobb barátja, John Belushi halálát, aki szintén a drogok miatt vesztette életét. Mint mondta, ez a tapasztalat rádöbbentette, hogy át kell értékelnie az életét és be kell fejeznie a vad tivornyázást. Később azonban mégsem tudott ellenállni. Mint mondta, a feleségével ment vásárolni, amikor az egyik whisky "megszólította", és úgy gondolta, egy kis kóstoló egyáltalán nem árthat.

- Egy héten belül már annyi üveget vettem, hogy amikor az utcán mentem, harangjátéknak is beillettem volna. A magány és a félelem miatt folyton csak az ivás járt az eszemben, azt gondoltam, az talán majd segít. Aztán mindig csak azt hajtogattam, á, ennyi nem árthat, teljesen jól vagyok, ura vagyok a cselekedeteimnek. Aztán egyszer csak Clevelandben ébredtem, anélkül, hogy tudtam volna, hogyan keveredtem oda - mondta.

Legutóbb 2014 júliusában vonult be egy rehabilitációs klinikára, bár szóvivője szerint csak egy kis megerősítésért ment be, hiszen következetesen tartotta a 12 lépcsős programot.

Az elnök is megemlékezett róla

Halálhíre lesújtotta a szakmát, valamint még Obama elnök is nyilatkozatot adott ki, melyben méltatta a komikust. Mint ahogy írja, Robin Williams idegenként érkezett meg a nézőkhöz, de rövid időn belül mindenki lelkéhez elért, közvetlen volt, és végtelen tehetséggel megáldott.

Az egy Oscar- és hat Golden Globe-díjjal jutalmazott Robin Williams 1951-ben született Chicagóban. A michigani Bloomfield Hillsben nőtt fel, ahol a Detroit Country Day School tanulója volt. Egyedüli gyerekként sokszor azzal szórakozott, hogy komédiásokat utánzott. Amikor apja elvesztette munkáját, a családnak költöznie kellett. Gyors, pergő humorát is ennek a vándorló életmódnak köszönhette állítása szerint, mint mondta, az őket szívató srácok ellen ez tűnt az egyetlen fegyvernek.

A gimnázium végére a család letelepedett Kaliforniában, és Robin az iskolában megtalálta a számításait. Mire leérettségizett, a legnépszerűbb tanulónak számított, a legviccesebbnek, valamint a legsikeresebb jövő előtt állónak választották. Többször fellépett egyedülálló improvizációs humorával.

Első szerepe olyan nagy sikert hozott neki, hogy saját sorozatot kapott, az Egy úr az űrből 1978-tól 1982-ig ment a tévében. Szélesvászonra először a Popeye című filmben került 1980-ban, majd drámai oldalát csillogtatta meg 1982-ben, a John Irving regényéből készült Garp szerint a világban, Glenn Close oldalán. A legnagyobb sikert a Jó reggelt, Vietnam! hozta el számára.

A '80-as évek végén és a '90-es évek elején olyan sikeres filmekben szerepelt, mint a Holt költők társasága, az Ébredések Robert De Niróval, A halászkirály legendája vagya Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van című film, amiben nőnek öltözve volt feleségénél jelentkezik házvezetőnőnek, hogy többet láthassa gyermekeit.

1997-ben a Good Will Huntingban hozta élete talán legjobb alakítását Ben Affleck és Matt Damon oldalán, amiért a következő évben megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart. Ugyanabban az évben dolgozott Woody Allennel is, aki az Agyament Harry című filmben Mel szerepét bízta rá, majd jött a Csodás álmok jönnek, amiben halála után a paradicsomba kerül, és mindent megtesz azért, hogy felesége is odakerülhessen. Az Isaac Asimov regényéből készült A kétszáz éves ember című filmben egy háztartási robotot alakított, aki generációkon át szolgálja a Martin családot, a film hatalmas kasszasiker volt.

Williams azonban az új évszázadban már nem kapott túl jó szerepeket, és talán ez idézhette elő nála, hogy újra az alkoholhoz nyúlt. Olyan filmekben játszott, mint a Ben Stiller főszereplésével készült Éjszaka a múzeumban vagy a Nászfrász című vígjáték.

Nemrégiben azonban visszatért a sorozatok világába, Eszementek című sorozatát, amiben egy nagymenő reklámgurut alakít, Magyarországon a Fox csatorna kezdte el adni idén márciusban.

Robin Williamsnek három felesége volt, utoljára 2011-ben nősült, Susan Schneider grafikust vette el, feltehetően ő találta meg a színész holttestét kaliforniai otthonukban.

Ezt is szeretjük