Felesége és 4 fia gyászolja! Otthonában érte a halál a magyar származású filmest
Robert Halmi Sr. 90 éves volt, Budapesten született.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2014. július 30-án elhunyt Robert Halmi magyar származású amerikai producer, adta hírül a Variety. A 90 éves filmes halálát agyvérzés okozta, New York-i otthonában érte a halál.

Az 1924-ben Budapesten született Robert Halmit a második világháború idején a nácik elfogták, bebörtönözték és halálra ítélték. Ám hála a kapcsolatainak, 1951-ben kimenekítették az Egyesült Államokba, ahova mindössze öt dollárral a zsebében és egy fényképezőgéppel érkezett meg. A tengerentúlon hamar feltalálta magát, majd' két évtizeden át olyan magazinokban jelentek meg fotói, mint a Life, a Sports Illustrated vagy a True.

Ezután fordult a filmezés felé, a hatvanas években először dokumentumfilmeknél bábáskodott, majd a nyolcvanas évektől kezdve különféle minirorozatoknál és tévéfilmeknél látta el a produceri teendőket. Fiával, Robert Halmi Jr-ral több mint 200 tévés produkciónál működött közre, mint a Gulliver utazásai, az Odüsszeia, a Dinotópia és a Merlin. A több tucat alkotás, melyhez Robert Halminak köze volt producerként, összesen több mint 100 Emmy-díjat kapott különféle kategóriákban.

- Robert sosem kapcsol ki, éjjel-nappal dolgozik, szerintem nem is alszik egy percet sem. Állandóan olvas, és azon járatja az agyát, mi legyen a következő projektje, esküszöm, olyan könyvek és képregények tulajdonjoga van nála, amikről még nem is hallottam. Tényleg valóságos zseni ezen a területen, és imádja ezt a műfajt, no, meg azt, hogy remek sztorikat mutasson be a sci-fi által az embereknek - mondta még 2008-ban David Howe, a Sci Fi csatorna elnöke az akkor 84 éves producerről.

A filmes halála kapcsán a reakciók is megindultak a Twitteren a kollégáktól - Gale Anne Hurd például, a The Walking Dead, a Terminátor, a T2, az Armageddon és egyéb kasszasikerek producere két hashtaggel - #legendás, #producer - fejezte ki tiszteletét az elhunyt előtt.

Forgatás közben hunytak el

Nem mindenkinek adatik meg, hogy idős korában, ágyban éri a halál. Vannak sztárok, akiket munka közben ér a vég, őket gyűjtöttük galériánkba.

Ezt is szeretjük