2 és fél hónaposan hunyt el Robert Redford kisfia - Sohasem heverte ki a tragédiát
Robert Redfordot szörnyen megviselte kisfia halála.

nagykep?cikkid=171265&kep=robertredford2-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Robert Redford színészi karrierje 1960-ban kezdődött, első főszerepét pedig két évvel később kapta a War Hunt című háborús filmben. Miközben a legendás színész pályafutása szépen ívelt felfelé, magánéleti boldogságát egy fájdalmas családi tragédia árnyékolta be, amit saját elmondása szerint a mai napig nem hevert ki.

A Butch Cassidy és a Sundance kölyök sztárja 1958 szeptemberében Las Vegasban vette feleségül Lola Van Wagenen történészt, aki félbeszakította főiskolai tanulmányait, hogy feleségül menjen hozzá. Négy gyermekük született, ám elsőszülött fiuk, Scott Anthony két és fél hónapos korában váratlanul elhunyt.

A tragédia megdöbbentette és lesújtotta az ifjú házaspárt. 1959. november 16-án este Robert Redford egy jóéjtpuszit adott tízhetes kisfiának, majd lefektette - Scott azonban másnapra halott volt. Hirtelen csecsemőhalál vitte el, amiről akkoriban a színész és felesége még nem is hallott.

Robert Redford és Lola Van Wagenen

- Nagyon nehéz volt. Fiatalok voltunk, akkoriban kaptam meg életem első színházi munkáját, ami nem fizetett valami sokat. Nem is hallottunk a hirtelen csecsemőhalálról, ilyenkor pedig egy szülő csak saját magát hibáztatja. Egy olyan seb ez, ami sohasem gyógyul be teljesen - mondta Robert Redford a tragédiáról.

Az Oscar-díjas színész-rendező másik három gyermeke közül kettő édesapjuk nyomdokaiba lépett: az 1962-ben született Jamie író és producer lett, az 1970-ben született Amy pedig színésznő. Robert Redford Shauna nevű lánya is a művészetet választotta, festőként szerzett nevet magának.

Robert Redford és Lola Van Wagenen végül 27 év házasság után, 1985-ben váltak el. A Sundance Fesztivál alapítója csak évtizedekkel később házasodott meg újra: Sibylle Szaggars nevű élettársát 2009-ben vezette az oltár elé, akivel a mai napig házasok.

Már 80 éves! Ilyen sármos szívtipró volt fiatalon Robert Redford

Robert Redford az amerikai filmművészet egyik legnagyobb élő alakja, aki nagyon jóképű volt fiatalon.

Ezt is szeretjük