Elhunyt a népszerű színész - Új filmje bemutatója napján érte a halál Robert Forstert
Robert Forster súlyos betegségben hunyt el, 78 éves volt.

robert-forster-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Robert Forster pénteken örökre lehunyta a szemeit, pont azon a napon, amikor a Netflixen megjelent legújabb filmje, a Breaking Bad sorozathoz készült mozifilm, az El Camino: A Breaking Bad Movie, írta meg a Mirror.

Robert Forster agydaganattal küzdött

Az Oscar-díjra jelölt színész halálát agydaganat okozta a brit lap információi szerint. 78 évesen hunyta le örökre a szemeit. A The Guardian beszámolója szerint Los Angeles-i otthonában, szerettei körében hunyt el, négy gyermeke és partnere, Denise Grayson kitartott mellette a legnehezebb napjain is. 

Egyik leghíresebb szerepe Max Cherry karaktere volt a Jackie Brown című filmben. Az 1997-es alkotást egyébként Quentin Tarantino rendezte. A kritikusokat annyira megfogta az alakítása, hogy az 1998-as Oscaron még jelölést is kapott a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, végül nem ő vitte haza az aranyszobrocskát.

Színészi karrierjét a '60-as években kezdte, az 1969-es Medium Cool című filmben nyújtott alakítását a kritikusok is dicsérték. A magyar nézőknek ismerős lehet a 2001-es A sötétség útja - Mullholland Drive-ból, az 1986-os Delta Kommandóból vagy a 2000-ben kiadott Én és én meg az Irén című vígjátékból. Sorozatokban is feltűnt, szerepelt a Hősökben, az Apa csak egy van című szituációs komédiában, illetve 2017-ben a legendás Twin Peaks sorozat folytatásában is fontos szerepet kapott, ő játszotta a seriffet.

A sztárvilág is gyászolja a legendás színészt, Bryan Cranston, a Breaking Bad sztárja Twitteren emlékezett meg kollégájáról.

"Elszomorított a hír, amikor ma megtudtam, hogy Robert Forster elhunyt. Egy imádni való és tökéletes színész volt. Az aligátor című film forgatásán találkoztam vele először 40 évvel ezelőtt, később pedig a Breaking Bad forgatásán. Sosem felejtem el, hogy mennyire kedves és nagylelkű volt egy fiatal sráchoz, aki éppen akkor próbált betörni Hollywoodba. Nyugodj békében Bob" - fogalmazta a sztár.

Samuel L. Jackson szerint egy valóban tehetséges legendát veszített el a világ.

"Hat évtized alatt több mint 100 filmben működött közre, Robert Forster egy termékeny tehetség volt, aki melegséggel és kedvességgel tette mindig a dolgát, és ezt is sugározta magából. 1998-ban Oscarra is jelölték a Jackie Brownban nyújtott alakításáért. Köszönjük, Robert, mindazt, amit adtál nekünk" - emlékezett meg a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia róla.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük