Ezt látnod kell! Rihanna és Eminem dala kiverte a biztosítékot
Rihanna és Eminem közös dala, a Love the Way You Lie állítólag az erőszak elfogadásáról szól.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rihanna nem is olyan régen még a saját bőrén - pontosabban arcán - tapasztalta meg, milyen is egy olyan kapcsolatban élni, ahol egyik vagy a másik fél testi fenyítéssel igyekszik megoldani a problémákat.

Az énekesnő exbarátjával, Chris Brownnal már ama bizonyos botrány előtt is elég zaklatott körülmények között élt, ám 2009 februárjában robbant a bomba: a pasi brutálisan helybenhagyta, amiért végül öt év felfüggesztett börtönbüntetést róttak ki rá.

Vele is megtörtént

Akkoriban Rihanna igyekezett a vele történteket arra használni, hogy a nyilvánosság előtt kiálljon a családon belüli erőszak ellen. A legújabb dalához készült klip azonban furcsa módon mintha éppen ezt a fajta viselkedést népszerűsítené.

Az Eminemmel közösen készített Love the Way You Lie videoklipjében szereplő szerelmespár - Megan Fox és a Lostból ismert Dominic Monaghan alakításában - tipikus erőszakos kapcsolatban él. A fiú, bármennyire is szeretné, képtelen megváltozni, és inkább megölné kedvesét, semmint elengedje.

Ellene vagy mellette?

Bár a 22 éves énekesnő úgy nyilatkozott, a dal fel akarja hívni a figyelmet az ilyesfajta kapcsolatok esetleges tragikus végkifejletére, az emberjogi szervezetek szerint éppen az agresszió elfogadására buzdít.

- Rihanna csak elmeséli a történetet, de nem mond ítéletet. Így aztán bármennyire is nem szeretné az erőszakot népszerűsíteni, mégis azt teszi - nyilatkozta a National Organization for Women elnöke, Terry O'Neill.

Vele ért egyet Marjorie Gilberg, az erőszakellenes Break the Cycle csoportosulás vezérigazgatója, aki úgy véli, a dal káros, hiszen azt sugallja, egy ilyen kapcsolat is elfogadható. Ezért csak akkor szabadna sugározni, ha mellette valós információkkal is ellátnák a fiatalokat.

Ezt is szeretjük