Emlékszel még Richard Claydermanra? Friss fotón a 63 éves zongorista
Így néz ki most a világhírű francia zongoravirtuóz.

richard-clayderman-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Richard Clayderman eredetileg Philippe Pagès néven született 1953-ban Párizsban. Édesapja zongoratanár volt, ő tanította meg a fiát ezen a hangszeren játszani. 12 évesen vették fel a Párizsi Konzervatóriumba, ahol már akkor kitűnt a többiek közül egyedülálló tehetségével és páratlan virtuozitásával.

Zenei pályafutása 23 éves korában 1976-ban kezdődött, amikor meghallgatásra hívták. 20 jelentkező közül végül őt választották ki a feladatra, hogy lemezre játssza a Ballade pour Adeline című darabot, amely a mai napig az egyik legismertebb felvétele. 

- Izgalmas zenész volt, érzékeny kezekkel és remek technikával - mondta róla Olivier Toussaint producer, akinek köszönhetően több mint 40 évvel ezelőtt beindult Richard Clayderman karrierje. Azóta több mint 1300 zongoradarabot rögzített, munkabírásáról pedig mindent elárul a tény, hogy volt olyan esztendő, amikor 250 nap alatt 200 koncertet adott.

Richard Clayderman albumaiból több mint 150 millió darabot adtak el világszerte, melyek között 267 arany- és 70 platinalemezt találhatunk. 

Ezt is szeretjük