A Queen zenekarról meglepő titkot tárt fel Brian May: ki nem állhatták, ha erre vetemedtek rajongóik a koncertjeiken

A Queen tagjai nem véletlenül írták meg a We Will Rock You-t.

queen-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Queen egyik legnagyobb slágere a We Will Rock You volt, amelynek születéséről Brian May fedte fel a titkot legutóbbi interjújában.

A 75 éves gitáros és dalszerző a Total Guitar magazinnak mesélte el, amelyből a Daily Mail szemlézett, valójában a rajongóik viselkedése inspirálta őket, hogy elkészítsék a számot, ami igazi örökzöld slágerré vált. 

Így született meg a Queen We Will Rock You slágere

Szinte nincs olyan zenész, akinek nem esik jól, amikor az emberek kívülről fújják a dalai szövegét, vannak olyan fellépők, akik még énekeltetik is a közönséget. A Queen zenekar tagjai, Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor és John Deacon kicsit másképp élték meg, ha a koncertjeik alatt a rajongóik üvöltötték a dalaik szövegét.

GettyImages-109887369
Fotó: Dave Hogan / Getty Images Hungary

- Azt hiszem, nagyon felbosszantott minket ez a dolog. Azt gondoltuk mindnyájan, hogy "emberek, csak hallgassátok a zenét, mi nagyon keményen dolgozunk, szóval k***ára figyeljetek!"

Az egyik koncertjükön azt tapasztalták, hogy már az összes dalt tudták a rajongóik, és végigénekelték az egész show-t. May rájött, hasznosítani tudná a közönségük őrületes energiáját.

- Végiggondoltam, mégis mit kérhetsz a közönségedtől, ha összezsúfolod őket egy helyre? Nem sokat tudnak csinálni azon kívül, hogy erősebben dobbantsanak a lábaikkal, és tapsoljanak, de még énekelni is tudnak. És ha tudnának kántálni, akkor mi lenne a szöveg? Ekkor elkezdtem hallani a fejemben: "We will, we will rock you!"

Bevallotta, ideges volt a dal koncepciója miatt, mert úgy érezte, kicsit túl egyszerű annak gondolata, hogy a közönség vezesse végig az egész számot. Még a dobosuk, Roger Taylor sem bízott az ötletben.

- Azt mondta nekem: "Soha egyetlen rádióállomás sem fogja lejátszani ezt! Nem úgy hangzik, mint egy rockdal." Általában sosem én jöttem ki jól ezekből a vitákból, de ebben az esetben én nyertem - tette hozzá May.

Végül bejött May ötlete, hiszen a mai napig ezt tartják a zenekar himnuszának.

Freddie Mercury húga

Freddie Mercury húgát, Kashmirát csak ritkán láthatjuk.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük