Visszatér a képernyőre a magyarok kedvenc rajzfilmje - A 80-as években imádták ezt a mesét
A Pumukli kalandjai még a '80-as években volt óriási siker.

pumukli-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Pumukli kalandjai című gyerekeknek szóló filmsorozaton több generáció is felnőtt. Az NSZK-osztrák-magyar alkotást még 1982-ben mutatták be, az alkotója Ellis Kaut írónő volt, aki sajnos 2015-ben elhunyt. A gyerekek odáig voltak a kis vörös hajú, szeplős koboldért, aki most ismét visszatér a képernyőre áprilisban, ezt Németországban egy sajtótájékoztató keretén belül jelentette be Barbara von Johnson, az eredeti figura illusztrátora, az eseményen jelen volt az eredeti történet megalkotójának lánya is, Uschi Bagnall is.

Így néz ki a 2019-es Pumukli

Az teljesen természetes, ha egy rajzfilmet újra feldolgoznak, akkor a történetben szereplő figurák megjelenését kicsit modernizálják azért, hogy a mostani gyerekeknek szimpatikusabb legyen a szereplő. Pumukli 2019-es verzióját is ugyanaz a Barbara von Johnson alkotta meg, aki a figura eredeti verzióját is tervezte. Természetesen jó szívvel elvállalta ismét ezt a nemes feladatot, ráadásul az egyik legismertebb alkotása pont a kis kobold lett.

A fotón bal oldalt Uschi Bagnall, a Pumukli írónőjének lánya, míg a jobb oldalt Barbara von Johnson, a figura illusztrátora látható.
A fotón bal oldalt Uschi Bagnall, a Pumukli írónőjének lánya, míg a jobb oldalt Barbara von Johnson, a figura illusztrátora látható.
Fotó: Northfoto

 Az alábbi fotón jól látszik, hogy bár a mai trendekhez próbálták igazítani Pumuklit, ám mégis hű maradt az eredetihez, nem csináltak rajta drasztikus változtatásokat. A sorozat az egyik streamelő szolgáltatónál, az Amazon Prime Videónál lesz látható, emellett az egyik német csatorna is sugározni fogja. A készítők mind az 52 epizódot felújították, így újra lehet majd nosztalgiázni.

Ezt is szeretjük