Sírhatnak a rajongók! Végleg befejezik a népszerű sorozatot
November 13-án utoljára láthatja a közönség Hercule Poirot-t nyomozás közben, befejezik a sorozatot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

24 év után búcsúzik a nézőktől Hercule Poirot, november 13-án ugyanis utoljára nyomoz a zseniális detektív.

Az Agatha Christie regényei alapján készített sorozat gyártói a pénzhiányra hivatkozva fejezik be a forgatást.

Visszatérnek régi kedvencek

Az elmúlt közel negyed évszázad alatt 13 szériát forgattak, több mint 1124 színész fordult meg a stábban, számos A-listás is, mint például az új Doctor Who, Peter Capaldi vagy a Homeland csillaga, Damian Lewis, de Emily Blunt is feltűnt pár részben.

Az utolsó rész meglepetéssel szolgál majd a rajongóknak, akik már a bejelentés óta azt találgatják, vajon ki lesz az utolsó halott a sorozatban. A készítők annyit elárultak, hogy erre a részre az idős és tolókocsiba kényszerült Poirot újra együtt nyomoz majd régi társával, Hastings kapitánnyal.

Az utolsó évad mindössze öt részből állt, és az összes, eddig meg nem filmesített Poirot-történetet felölelte, kicsit átírva, természetesen.

- Sokkoló lesz, amikor a film elején először látja majd a néző Poirot-t, hiszen a Függöny az egyetlen olyan Agatha Cristie-írás, amelyben elárulja a detektív korát. Eddig ugyanis homály fedte, sohasem az volt a lényeg, most azonban szembesülni fogunk a tényekkel: Poirot bizony már egy vénember - mesélte David Suchet, a sorozat főszereplője.

Kiderül, hány éves Poirot

A regényfolyamban valóban csak egyszer történik utalás a korára, amiből kiderül, hogy 1914-ben volt 30 éves. Poirot egyébként a nyomozás érdekében gyakran talál ki történeteket a családjáról, de ezek később hamisnak bizonyulnak.

Az Ackroyd-gyilkosságban egy idegbeteg unokaöcsöt talál ki, A kutya se látta című regényben rokkant édesanyját emlegeti, de más regényekben ikerfivért - Achille -, illetve nővért - Yvonne - is kitalál magának. Ám a Herkules munkái novelláskötet egyik történetében olyan utalás történik, amelyben elég valósnak tűnik Achille létezése, így valószínűleg valóban volt egy ilyen nevű testvére.

Az utolsó részben végső búcsút is vesznek a detektívtől, aki már hosszú ideje küzdött szívbetegséggel, majd 91 éves korában álmában meghalt.

Ezt is szeretjük