Szívrohamot kapott! Otthonában elhunyt a közkedvelt színésznő
Phyllis Avery 50 éves pályafutása alatt számtalan tévésorozatban játszott, 88 éves korában érte a halál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A népszerű amerikai sorozatsztár, Phyllis Avery május 19-én hunyt el, életének 88. évében. A színésznőt Los Angeles-i otthonában érte a szívroham.

Avery neve nem ismeretlen a középkorú amerikai tévénézők előtt, a színésznő az ötvenes években ugyanis 75 epizódon keresztül alakította Peggy Millandot.

Vígjátékokban játszott

A CBS sikersorozata, a Meet Mr. McNulty évekig futott nagy népszerűséggel az amerikai csatornán. A vígjátékban Avery a főszereplő feleségét játszotta 1953-tól 1955-ig.

A filigrán szőke szépség később is maradt a televíziós szerepeknél, közel 50 éves pályafutása alatt több tucat szappanoperában és szórakoztató műsorban szerepelt. A The Clear Horizon, a The Rifleman vagy a The Millionaire című sorozatokban is feltűnt.

A hatvanas években Avery másodállásban ingatlanügynökként kezdett dolgozni, de a színészethez se lett hűtlen. Még a hetvenes években is előszeretettel hívták epizódszerepekre, feltűnt többek közt a Charlie angyalaiban is.

Az idősödő színésznő utoljára az 1993-as Whoopi Goldberg-vígjátékban, a Made in Americában kapott szerepet.

Két lánya született

A New Yorkban született Phyllis Avery forgatókönyvíró apja révén hamar bekerült a showbizniszbe, már 13 évesen a Broadway színpadán állt. Dráma tagozaton végzett, a negyvenes években a Look For the Woman westernsorozatban kapott szerepet.

Férjét, Don Taylor színészt is ekkor ismerte meg, a Winged Victory című háborús film forgatásán. Házasságuk 11 évig tartott, a sztárpár 1955-ben vált el.

Két lányuk született, Avery és Anne, miután pedig a népszerű színésznő nagymama lett, sok időt töltött unokájával, Martine-nal. Szakmai és magánélete is mentes volt a botránytól, vidám természete és jó humora miatt a kollégák és a tévénézők is hamar szívükbe zárták.

A 88 éves Phyllis Averyt Los Angeles-i otthonában érte a szívroham, családja körében hunyt el, halálhírét lányai tudatták a sajtóval.

Ezt is szeretjük