A végsőkig küzdött! Agyvérzés vitte el a közismert énekesnőt
Phoebe Snow 2010 januárjában kapott agyvérzést, ennek szövődményeiben hunyt el kedden.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. április 26-án, 60 éves korában, a New Jersey államban található Edison városában elhunyt Phoebe Snow, jelentette be menedzsere, Sue Cameron.

Phoebe Snow (1950-2011)

A világhírű amerikai énekesnő 2010 januárjában kapott agyvérzést, ami után kómába esett, egészségügyi állapota pedig nem javult: halálát ennek szövődményei okozták.

1972-ben fedezték fel

Phoebe Snow eredetileg Phoebe Ann Laub néven látta meg a napvilágot 1950. július 12-én, zenei pályafutása pedig a hetvenes évek elején indult be.

1972-ben a Bitter End klubban figyelt fel rá a Shelter Records lemezkiadó producere, Danny Cordell, aki rögtön szerződést ajánlott neki.

Debütáló albuma két évvel később jelent meg, rajta a Poetry Man című örökzöld slágerrel, ami egy csapásra sztárrá tette Snow-t, többek között Grammy-díjra is jelölték.

1975-ben a Rolling Stone magazin címlapján szerepelt, ugyanebben az évben ment feleségül Phil Kearns zenészhez, ám házasságuk nem tartott sokáig.

Beteg lányát haláláig gondozta

1975 decemberében súlyos fejlődési rendellenességgel született meg lánya, Valerie, akit nem volt hajlandó intézetbe adni, gondozásáért pedig karrierjét is kockára tette.

Második lemeze 1976-ban jelent meg Second Childhood címmel a Columbia kiadónál, amit még további három album követetett az évtized második felében.

1981-ben a Mirage Records adta ki Rock Away című lemezét, nem sokkal később súlyos beteg lett, ezért csak a nyolcvanas évek végén jelentkezett új albummal.

Következő stúdióalbuma 1995-ben került a boltok polcaira, önálló új felvételekkel pedig ezt követően csak 14 évvel később, 2003-ban lepte meg rajongóit.

Agyvérzése előtt azt tervezte, hogy 2010-ben újabb lemezt ad ki, és márciusban turnézni indul, ám erre halála miatt végül nem került sor.

Ezt is szeretjük