Öngyilkos lehetett Philip Seymour Hoffman! Újabb részletek láttak napvilágot haláláról
Philip Seymour Hoffman öngyilkos lehetett a hatóság szerint.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár biztosat csak a boncolás után tudnak mondani Philip Seymour Hoffman haláláról, a hatóság már most valószínűsíti, hogy nem véletlenül lőtte túl magát a színészóriás.

Capote szerepében
Az utolsó kép róla

A 46 éves színész lakásában ugyanis nyolc üres zacskót találtak, benne pedig az egyik legveszélyesebb heroin maradékával.

A legdurvább heroint lőtte be

Az Ace of Spades nem tiszta heroin, hanem fentanillal kevert, ami kábító fájdalomcsillapító, műtéti altatáshoz is szokták használni. A toxikológusok szerint már az is szerencse, ha valaki egyáltalán túléli az első lövést. A szert 2008 óta nem látták a piacon, azt hitték, sikerült kiszorítaniuk a gyengébb drogoknak - írta a CNN.

Az öngyilkosság elméletét az is erősíti, hogy bár kevesen tudták, az Oscar-díjas színészt októberben kirakta közös otthonukból élettársa és gyermekei anyja. Mimi O'Donnell-lel 14 éve alkottak egy párt, kapcsolatukból három gyermek született: a tízéves Cooper, a hétéves Tallulah és az ötéves Willa.

Azt nem lehet tudni hivatalosan, mi is volt a szakítás oka, ám nevüket elhallgatni akaró barátok azt mondták, azért rakta ki O'Donnell a színészt, mert nem bírta elviselni, hogy drogosan legyen a gyermekeik közelében.

Hoffman tavaly került ismét a drog bűvkörébe - először rászokott a fájdalomcsillapítókra, majd áttért a heroinra, miután 23 évig tiszta volt. Hamar rájött, hogy ezzel kockáztatja az életét és a karrierjét, ezért önként elvonóra ment. Ám úgy tűnik, nem használt a májusi elvonó. Éppen a heroinista múltja miatt a hatóság biztosra veszi, hogy a színész tudta, milyen veszélyes a "fehér heroin", utoljára mégis dupla adagot szúrt be egyszerre.

Búcsúznak a kollégák

A színész holttestére közeli barátja, a forgatókönyvíró David Bar Katz talált rá vasárnap reggel, miután Hoffman külön élő társa, gyermekeinek anyja megkérte, nézze meg, mi lehet Philippel, mert már a gyerekekkel kellene lennie. Hoffmann október óta bérelt havi 10 ezer dollárért egy apartmant Manhattenben, miután elköltözött családjától.

Hoffman az utóbbi hónapokban egyre rosszabbul nézett ki, és bár vállalt hivatalos megjelenést két új filmje bemutatója kapcsán idén januárban a Sundance Fesztiválon, de kizárólag csak fotózást, az interjúkat egytől egyig lemondta. A színész egyik fotón sem tűnik ápoltnak, kissé elhanyagoltan és fáradtan állt a kamerák elé - írta a New York Post.

Az In Touch újság riportere még előző este látta Hoffmant a barátaival vacsorázni, és mint mondta, nagyon jó kedélyű volt, viccelődtek, és még alkoholt sem ivott a színész.

Philip Seymour Hoffman halála megrázta az egész filmes világot, ugyanis az egyik legtehetségesebb színésznek tartották Hollywoodban, akinek nem volt egyetlen rossz alakítása sem. Halála előtt még az Éhezők viadalának utolsó részét forgatta. Nagyrészt már készen voltak a filmmel, még hét napot kellett volna forgatnia, ám az egyik legfontosabb jelenete még hátravolt.

A film készítője, a Lionsgate közleményben tudatta, hogy mindez nem fogja befolyásolni a film befejezését, bár arra nem tértek ki, hogy a hiányzó részeket hogyan is oldják meg, hiszen itt nem alkalmazhatják azt a metódust, hogy a filmben is meghal a karakter, ahogy például Paul Walkert akarták kiírni a Halálosabb iramból. Halálhíre óta áramlanak a megrendült hozzászólások a hollywoodi hírességektől.

- Ennek nem szabadott volna megtörténnie. Fiatal volt, tehetséges, és még nagyon sok minden előtte állt. Csodálatos színész volt - írta például Robert De Niro.

Megdöbbenését fejezte ki Anton Corbij rendező is, akivel nemrég fejezte be a Most Wanted Man filmet. Elmondta, éppen két hete találkozott Hoffmannal, és úgy tűnt neki, hogy jól van, a helyén van, annak ellenére, hogy bizonyos dolgok aggasztották.

- Nemcsak a legtehetségesebb színész volt, akivel valaha dolgoztam, hanem inspiráló és támogató barát is - mondta a rendező.

Az Éhezők viadala stábja egy képpel búcsúzott tőle, Katniss Everdeen három feltartott ujjával.

- A hála és a csodálat kifejezésére használják, mifelénk így búcsúznak azoktól, akit szeretnek - írták a könyvet idézve.

Ezt is szeretjük