Kiderült! Évekig durván drogozott Philip Seymour Hoffman
Hoffman az egyetemi évek alatt állt rá az anyagra, az ambíció azonban erősebbnek bizonyult a szernél.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 42 éves Philip Seymour Hoffman sokak szerint minden idők egyik legkiválóbb karakterszínésze, ezerféle szerepben - sármos gazemberként, álszent papként és gyarló regényíróként is – láthattuk már. Nevéhez olyan filmek fűződnek, mint A tehetséges Mr. Ripley, a Kétely vagy a Capote.

Filmszerepeiben szívesen züllik, de a való életben nagyon fegyelmezett

Eddigi legnagyobb elismerését is a Capote portréfilmben nyújtott alakításáért kapta, elnyerte érte a BAFTA-díjat, a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-díjat, valamint ráadásként a fényes Oscar-szobrocskát is.

Tény, hogy a pocakos amerikai színésztehetséget nem szépségéért istenítik, de ilyen karizmával nincs is szüksége a szépfiús külsőre. A Broadway-darabokban is rendszeresen játszik, két Tony-jelölést is begyűjtött már, sőt, rendezőként is nagy népszerűségnek örvend.

Zűrös diákévek és elvonó

Már középiskolásként színésznek készült, dráma szakon diplomázott a New York-i egyetemen, de az ott töltött négy év nemcsak a színészkurzus miatt volt eseménydús. Kevesen tudják, hogy a magánéletében visszahúzódó és fegyelmezett színész az egyetemi évek alatt keményen ivott és drogozott, 22 éves korára már az elvonót is megjárta.

- Minden jöhetett. Drog, ital, amihez csak hozzájutottam. Igen, mindkettőt nagyon bírtam - vallotta be a színész meglepő őszinteséggel a CBS angol televíziónak adott interjújában.

A mámor és leépülés csapdájából végül nem valami csoda, hanem  életszeretete és önfegyelme mentette ki. Fiatal volt, ambiciózus, és rájött, hogy még rengeteg terve van, amit színészként el akar teljesíteni.

- Bepánikoltam. Huszonkét éves voltam, és kétségbeesetten akartam élni. Ennyire egyszerű, iszonyú pánikroham tört rám – mesélt Hoffman a hirtelen fordulatról, mely végül az elvonóhoz vezette.

Józanság és díjnyertes szerepek

Az elmúlt húsz év alatti filmtermését elnézve sok mindent meg is valósított a terveiből. A színész azóta tisztán, határtalan önfegyelemmel és a színészet iránti alázattal éli életét.

A hétköznapokban háromgyerekes apuka, kedvesétől, Mimi O'Donnell jelmeztervezőtől egy fia és két kislánya - a hatéves Cooper Alexander, a hároméves Tallulah és az egyéves Willa – született. Élettársával immár tíz éve alkotnak egy párt, visszahúzódó és átlagos családi életet élnek.

Moziban legutóbb a Rockhajó című új angol vígjátékban láthattuk - ebben egy hatvanas évekbeli megszállott rádiós alakít, akinek egyetlen szerelme a rock and roll.
Ezt is szeretjük