Még csak 56 éves volt! Legyőzte a gyilkos kór a népszerű zenészt
Philip Chevron már többször megküzdött a rákkal, ezúttal a betegség győzött.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Philip Chevron, a híres ír rockbanda gitárosa gyógyíthatatlan betegsége következtében 56 évesen elhunyt.

A férfi már többször megküzdött a gyilkos kórral, de minden igyekezete ellenére sajnos a rák győzte le őt.

Legyőzte a rák

A kiváló zenésznél először hat éve állapították meg a rettegett betegséget, akkor két daganatot távolítottak el a testéből, és kemoterápiás kezelést kapott, a hosszú eljárás után úgy tűnt, meggyógyult.

Ám az alattomos kór újra megtámadta, így több év tünetmentesség után, tavaly ősszel ismét orvosi segítségre szorult. Egy csomót talált a nyakán, amelyről kiderült, hogy rosszindulatú gégedaganat. A sztár elszántan küzdött, ám szervezete már gyenge volt ehhez a csatához.

Az első ír punkzenekar egyik kulcsfiguráját vesztették el a rajongók, akiket nagyon megviselt a zenész korai, tragikus halála, melyre annak ellenére, hogy külsőleg nagyon rosszul nézett ki, senki nem számított.

Az egyik legelismertebb ír zenész

Philip Chevront egy szerencsés találkozás terelte a siker felé. Pályája elején véletlenül futott össze Shane MacGowan énekessel, aki meghívta a The Pogues nevű bandájába.

A legendás gitárosnak ekkor indult be igazán a szekér, tehetsége kibontakozott, és sikert sikerre halmozott.

Aztán ahogy sok más rockzenészt, úgy őt is megviselte a gyorsan jött sztárság, küzdött saját démonjaival. Az ismertség okozta stressz függőségbe hajszolta, rengeteget ivott és drogozott. Szenvedélybetegsége miatt egy időre ott kellett hagynia kedvelt bandáját, majd később úgy tűnt, hogy kimászott a gödörből, és folytatta a zenélést.

Ám úgy látszik, pusztító életmódja nem maradt büntetlenül, orvosai szerint a mértéktelen alkohol- és drogfogyasztás is közrejátszott súlyos betegsége kialakulásában. Nagy temetés terveznek, gyászolja a szakma.

Ezt is szeretjük