Tragédia! Váratlanul elhunyt a népszerű sorozatsztár

Peter Haskell sok sorozatban felbukkant, köztük a Columbo és a Vészhelyzet epizódjaiban is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. április 12-én, életének 75. életévében elhunyt Peter Haskell amerikai sorozatsztár, aki karrierje során több száz különféle tévéfilmben és -sorozatban felbukkant, köztük olyan népszerű szériákban, mint a Columbo vagy a Gyilkos sorok. Az idős sztár halálának oka nem ismert, a tragédia hírét lánya osztotta meg a nyilvánossággal a színész Facebook-oldalán.

Az 1934-es születésű Peter Haskell a neves geofizikus, Norman A. Haskell fiaként jött világra. Miután az ötvenes évek derekán két évig szolgált a hadseregben, egyetemre ment, végül a Harvardon szerzett művészettörténeti diplomát.

Jog helyett színészet

Bár felvették a columbiai jogi egyetemre is, egyik professzora tanácsára jelentkezett egy off-Broadway darabhoz szereplőnek, ahol máris olyan nagyságok oldalán bukkant fel, mint James Earl Jones és Sally Kirkland. Bár a darab csak 13 előadást ért meg, Haskellnek ez is elég volt, hogy felfigyeljenek rá a televíziós producerek.

1964-ben szerepelt először a tévében, a Death Valley Days sorozatban, onnantól pedig nem volt megállás. Facebook-adatlapja szerint több mint 45 év alatt számos sorozatban, szappanoperában és különféle tévéshow-ban láthatta a közönség.

Tavaly forgatott utoljára

Ezek némelyike a magyar nézők számára sem ismeretlen, hiszen a karakterszínész egyebek közt játszott a Lassie, a Mission: Impossible, a Charlie angyalai, a MacGyver, a Gyilkos sorok vagy éppen a J.A.G. sorozatokban, de a Columbo A gyilkosság ártalmas az egészségre című epizódjában is felbukkant.

Egészen 2009-ig forgatott, utoljára rajongói a Vészhelyzet 15. évadának 22. részében találkozhattak vele - ami egyben a népszerű kórházsorozat végső epizódja volt.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ami a magánéletét illeti, Peter Haskell jelenleg második feleségével, Dianne Tolmich-hal élt, akivel 1974-ben házasodtak össze.
Ezt is szeretjük