Családja szeme láttára érte a halál Peter Gravest
Szívrohamot kapott
Peter Graves éppen hazafelé tartott egy villásreggeliről feleségével, amikor a háza előtt holtan rogyott össze.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. március 14-én, négy nappal 84. születésnapja előtt szívrohamban elhunyt Peter Graves, a Mission: Impossible sorozat sztárja.

Feleségével hatvan évig éltek együtt

Az idős színész a hírek szerint éppen egy villásreggeliről tartott hazafelé feleségével és három lányával, amikor Los Angeles-i házuk bejáratánál a szívéhez kapott, majd összerogyott. Bár egyik gyermeke próbálta újraéleszteni, kísérletei nem jártak sikerrel.

A légierőtől Hollywoodba

Az 1926-ban Peter Furness néven született sztár két évet töltött a légierőnél, mielőtt felvételizett a Minnesotai Egyetem dráma szakára. Az egyetem elvégzése után költözött Hollywoodba, ahol hamar felfedezték a jó kiállású fiatalembert.

Az ötvenes évektől bukkant fel kisebb-nagyobb szerepekben, de első igazi sikerét az 1967-től 1973-ig forgatott krimisorozat, a Mission: Impossible Jim Phelpseként aratta. A történetben egy remekül képzett különleges csoport élén állva olyan ügyeket kap a híres önmegsemmisítő szalagon, melyeket hivatalosan megoldhatatlannak minősítettek.

Érdekeség, hogy hazánkban a sorozat nyolcvanas évekbéli remake-jével ismerték meg a nézők: bár az 1988-as, két évadon át A szupercsoport címen futó széria minden eredeti tagját fiatal színészekkel váltották fel, Graves ebben is megtartotta Jim karakterét.

Sorozatokban és moziban is brillírozott

Bár többnyire rettenthetetlen hősöket alakított, Jim Abrahams és Jerry Zucker rávették, szerepeljen egy szatirikus repülőgépes sztoriban, amiben lényegében a saját maga által általában játszott karaktert kellett kifiguráznia. Ez volt az 1980-as Airplane!, ami Graves szerint akár a színészi karrierjébe is kerülhetett volna. Ám szerencsére a nézőknek tetszett a vígjáték, így a sztár néhány évvel később felbukkant a folytatásban is.

Peter Graves egészen a közelmúltig forgatott, 2005-ben a Dr. House-ban, 2006-ban a Döglött aktákban, 2007-ben pedig a Hetedik mennyországban ismerhettek rá rajongói.

Ami a magánéletét illeti, 1950-ben vette el Joan Endresst, akitől három lánya született az idők során.

Ezt is szeretjük