Menthetetlenül leépült az alzheimeres Peter Falk
Már semmire sem emlékszik
A legendás színész állapota egyre rosszabb, ezért a napokban a bíróság állandó felügyelet alá helyezte.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A 81 éves Peter Falk színészt a bíróság 2009. június elsejei hatállyal állandó felügyelet alá helyezte.

Mivel Alzheimer-kórja annyira elhatalmasodott rajta, hogy már teljesen leépült az emlékezete.

A világ minden táján aggódnak érte

Mint arról korábban hírt adtunk, a népszerű Columbo megformálójával kapcsolatban lánya, Catherine Falk még tavaly decemberben kérvényezte – bár később visszavonta beadványát -, hogy helyezzék a gyámsága alá édesapját, mivel az idős férfi már képtelen gondoskodni önmagáról.

A Los Angeles-i bíróságon tanúskodott a színész egyik orvosa, aki megerősítette, Falk előrehaladott demenciában, azaz időskori elbutulásban szenved, vélhetően az Alzheimer következtében.

Minden emléke kitörlődött

Állapota Dr. Stephen Read elmondása szerint néhány műtétet követően kezdett rohamosan romlani, így feltételezik, hogy esetleg az altatás lehetett kedvezőtlen hatással a betegségére.

Read először 2008 júniusában vizsgálta meg a sztárt, mielőtt az csípőműtétnek vetette alá magát. A beavatkozás után ismét megvizsgálta, és azt kellett megállapítania, Falk memóriája egyértelműen rosszabbodott.

Már leghíresebb szerepére – négy Emmy-díjat is kapott érte -, Columbóra sem emlékszik.

A bíróság határozata alapján a teljesen leépült színész felügyeletét továbbra is felesége, Shera Falk látja el, aki éjjel-nappal gondoskodik róla, és főz is rá.


Bár a meghallgatások során kiderült, lányával felnőttkorában megromlott a viszonya. A családi béke megőrzése érdekében Catherine-nek kéthavonta 30 perc látogatási időt engedélyeztek, amin kettesben lehet édesapjával – aki valószínűleg nem fog emlékezni a találkákra.

Ezt is szeretjük