Elhunyt Chewbacca - A Star Wars-filmek vukijától így búcsúztak a kollégák

74 évesen elhunyt a Chewbaccát alakító Peter Mayhew.

peter-mayhew-chewbacca-meghalt-cover

Szomorú hírt közölt Peter Meyhew családja: 74 éves korában elhunyt a Star Wars-filmek Chewbaccáját alakító színészlegenda.

Elhunyt Chewbacca alakítója, Peter Mayhew

A színész békésen távozott: álmában hunyt el texasi otthonában kedden, a családja körében. Egyelőre nem tudni, mi okozta a halálát, közismert betegsége nem volt.

A rajongók üzenetei már most elárasztják a sztár közösségi oldalait, azonban nem csak ők búcsúznak fájó szívvel mindenki kedvenc Chewbaccájától, hanem a Star Wars-beli kollégák is, akik nagyon szerették a hatalmasra nőtt színészt.

A Luke Skywalkert alakító Mark Hamill ezt írta róla:

- Ő volt a leggyengédebb óriás. Nagy ember volt, még nagyobb szívvel, aki mindig meg tudott nevettetni. Hűséges barát volt, akit nagyon szerettem. Hálás vagyok a közös emlékekért - már attól jobb ember lettem, hogy ismerhettelek. Köszönök mindent, Pete - írta Hamill a kollégájáról.

A széria megalkotója, George Lucas is szépen búcsúzott tőle:

- Peter csodálatos ember volt. A világon ő hasonlított leginkább egy vukira: nagy szíve és gyengéd természete volt. Mindig ő nyerte a vitáinkat. Remek barát volt, nagyon elszomorít, hogy eltávozott közülünk - búcsúzott tőle Lucas.

Természetesen állandó társa, Harrison Ford, azaz Han Solo sem maradhatott ki a részvétnyilvánításból:

- Méltóságteljes és nagylelkű személyiség volt. Okos, nemes lelkű. Ezeket mind beépítette Chewbacca karakterébe. Harminc éven át voltunk partnerek a filmvásznon, és barátok a való életben. Nagyon szerettem őt. Szívét-lelkét beleadta a karakterébe, emiatt szerették annyira a Star Wars nézői is. A filmek sikereihez nagyban hozzájárult Chewbacca - milliók szerették őt, és sohasem felejtik el, amit tőle kaptak - írta a gyásztól lesújtott Harrison Ford.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

“Peter Mayhew was a kind and gentle man, possessed of great dignity and noble character. These aspects of his own personality, plus his wit and grace, he brought to Chewbacca. We were partners in film and friends in life for over 30 years and I loved him. He invested his soul in the character and brought great pleasure to the Star Wars audience. Chewbacca was an important part of the success of the films we made together. He knew how important the fans of the franchise were to it’s continued success and he was devoted to them. I and millions of others will never forget Peter and what he gave us all. My thoughts are with his dear wife Angie and his children. Rest easy, my dear friend." #hansolo #chewbacca #petermayhew #starwars

Harrison Ford (@harrisonfordpage) által megosztott bejegyzés,

Az ébredő Erőben már Joonas Suotamo alakította a szőrös óriást, azonban ő sem felejtette el, ki volt az eredeti Chewbacca.

- Lesújtott a kedves barátom és mentorom, Peter Mayhew halála. Mindenki kedvesen fogadott Az ébredő Erőben, de Peter volt a legbarátságosabb, ami nagyon sokat jelentett nekem. Sokat tanulmányoztam a karaktert, mielőtt Chewbacca bőrébe bújtam, ő pedig rengeteget segített abban, hogy méltón hozzam a szerepet az új generáció számára.

Egyedülálló úriember volt, egy legenda, aki nagyon fog hiányozni. Nyugodj békében, annak tudatában, hogy sohasem felejtjük el, hogy ki adott életet Chewbacca karakterének - írta Suotamo a Twitteren.

Ennyit változtak a Star Wars szereplői a forgatás óta

Több mint negyven év telt el a Csillagok háborúja óta - nézd meg, mennyit változtak a szeretett karakterek.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük