Beleőrült a mértéktelen ivászatba a sztárfocista
Borzasztó sztorikkal
A híres sportoló nyíltan beszélt delíriumos képzelgéseiről és beszélő plüsspapagájairól.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Paul Gascoigne, vagy, ahogy a rajongói ismerik, Gazza sokak szerint nemzedékének egyik legtehetségesebb focistája, aki manapság leginkább edzőként ténykedik, de egykoron olyan nagynevű csapatok oszlopos tagja volt, mint a Newcastle United, a Tottenham Hotspur, a Lazio illetve a Rangers.

Manapság azonban leginkább magánéleti problémái végett került címlapokra, hiszen amióta karrierje félbeszakadt, tüdőbajjal, alkoholizmussal és különféle mentális problémákkal is kezelték.

A 43 éves híresség nemrég meglepő őszinteséggel beszélt arról, milyen borzalmas állapotban volt az elmúlt évben, és azt is megemlítette, volt olyan idő, amikor az őrület határán táncolt.

Az utóbbi 12 hónap alatt háromszor utalták be rehabilitációs klinikára, ám most úgy érzi, végre volt értelme az ott tartózkodásnak.

Ivászat és játék, semmi más

Alkohollal való problémái akkor kezdődtek, amikor egy csípőoperációt követően keményen inni kezdett, még 2007 decemberében.

Bár eredetileg a lakásán akart felépülni, egy hét után a Gateshead hotelbe költözött, ahol azonban nem tudott ellenállni a minibár kínálatának, és rendszeresen kiitta a tartalmát, miközben teljesen rákattant egy Nintendo-játékra.

- Egész nap csak játszottam és ittam, semmi mást nem csináltam, ráadásul alig ettem valamit. Ugyan tisztában voltam azzal, hogy egyre lejjebb csúszok, nem tudtam kikecmeregni a gödörből.

Ráadásképpen vásárolt magának két plüsspapagájt, amivel bármilyen hangot lehetett rögzíteni, majd lejátszani, és egy idő után úgy képzelte, beszélnek hozzá a műállatok.

- Egy nap belenéztem a tükörbe, és tisztán hallottam, amint az egyik papagáj azt mondta: Kettő van belőlünk. Körülnéztem, és láttam, hogy a két kis madár egymással beszélget – vagy legalábbis azt képzeltem. Elkezdtem hinni, hogy ők tulajdonképpen élnek, egy alkalommal még italt is rendeltem nekik. Ekkoriban utalták be először egy klinikára, ahonnan 12 nappal később engedték ki, és édesapja felügyeletére bízták. A megpróbáltatásoknak azonban még nem volt vége: később, már egy londoni hotel lakójaként, rendőrt kellett hívni hozzá, mert öngyilkos akart lenni a fürdőkádban.Végül 2008 decemberében egy Gloucestershire-i rehabilitációs központba vitte a családja, ahonnan egy 28 napos program teljesítése után engedték útjára. Talán tényleg képesek voltak segíteni neki, hogy leküzdje démonjait – Gazza mindenesetre állítja, hogy már három hónapja nem ivott, ami mindenképpen bizakodásra ad okot.
Ezt is szeretjük