Fotón Oszáma bin Láden 33 éves unokahúga: a gyönyörű Noor Svájcban él
Fotókon mutatjuk Oszáma bin Láden unokahúgát.

oszama-bin-laden-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Oszáma bin Láden a világ leghírhedtebb terroristája volt, az al-Kaida terrorszervezet alapítótagjaként tevékenykedett, a 2001. szeptember 11-i terrortámadások hátterében is ő állt, ezután hajtóvadászat indult ellene. Éveken keresztül bujkált, néha egy-egy videóüzenetben jelentkezett be, végül 2011. május 2-án, pakisztáni otthonában végezték ki.

Népes családból származott, az ABC 2006-os cikke szerint 53-an voltak testvérek. Persze, nem voltak mindannyian édestestvérek, Yeslam bin Laden apai ágon volt a bátyja, azt nem lehetett tudni, milyen volt a viszonyuk egymással, ráadásul Oszáma volt a család fekete báránya. Yeslam házasságából három lánya született: Wafah 1975-ben, Najia 1979-ben, Noor 1987-ben. A lányok közül utóbbiról lehetett a sajtóban többet hallani, bár Noor Svájcban él, de az amerikai elnökválasztással kapcsolatban többször is kifejtette véleményét.

Fotókon Oszáma bin Láden unokahúga

Nem lehet könnyű egy hírhedt terrorista családfájához tartozni, hiszen az elkövetett bűneiért a családtagok nem tehetnek. Noor édesapja Afganisztánt elég hamar elhagyta, 2004-ben a Telegraphnak azt nyilatkozta, több mint 20 éve nem látta testvérét. Svájcban telepedett le, és ott ismerte meg későbbi feleségét, Carment, aki három lányt szült neki. Noor a New York Postban adott interjújában magyarázta el, hogy a neve és az általa vallott értékek teljesen ellentmondanak egymásnak, ezzel arra is utalt, mennyire elítéli nagybátyja rossz tetteit.

GettyImages-513346562
Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary

Az interjúban elmondta, hogy bár Svájcban él, de az Egyesült Államokat tartja második otthonának, és a szíve legmélyén amerikainak tartja magát. A szeptember 11-i tragédia előtt többször is járt édesanyjával az országban. Amikor megtörtént a terrortámadás, Noor csupán 12 éves volt, és bevallása szerint teljesen letörte őt az a szörnyűség.

GettyImages-522436464
Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary

Twitter- és Instagram-oldalán többször kifejtette véleményét az idei amerikai elnökválasztásról, a republikánus Donald Trump oldalán állt, de végül a demokrata Joe Biden nyerte a választásokat.

Világhírű politikusok fiatalon

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan néztek ki fiatalon a világhírű politikusok.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük