Az elmúlt évek legemlékezetesebb Oscar-díjai
Nézd meg, kik azok a sztárok, akik kiérdemelték a filmvilág legnagyobb elismerését, az Oscar-díjat.

Dia

 	Nicole Kidman 	2003-ban a színésznőé lett az aranyszobor a legjobb női főszereplő kategóriában Virginia Woolf írónő eljátszásért, amelyet Az órák című filmben láthattunk. 	Kapcsolódó cikk: 	Máris tiszta anyja! Nicole Kidman csemetéje tündéri kis hölggyé cseperedett »

Nicole Kidman

2003-ban a színésznőé lett az aranyszobor a legjobb női főszereplő kategóriában Virginia Woolf írónő eljátszásért, amelyet Az órák című filmben láthattunk.
Kapcsolódó cikk:
Máris tiszta anyja! Nicole Kidman csemetéje tündéri kis hölggyé cseperedett »

Dia

	Jamie Foxx	A népszerű színészt 2005-ben a legjobb férfi mellék- és főszereplő kategóriájában is jelölték, az aranyszobrot pedig végül az utóbbi kategóriában a Ray című életrajzi filmben Ray Charles megformálásáért vehette át.	Kapcsolódó sztárlexikon:	Ilyen volt, ilyen lett: Jamie Foxx »

Jamie Foxx

A népszerű színészt 2005-ben a legjobb férfi mellék- és főszereplő kategóriájában is jelölték, az aranyszobrot pedig végül az utóbbi kategóriában a Ray című életrajzi filmben Ray Charles megformálásáért vehette át.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Jamie Foxx »

Dia

Ang LeeA tajvani rendező 2001-ben kapta első jelölését a Tigris és sárkányért, az aranyszobrot pedig 2006-ban vehetett át a szívfacsaró Brokeback Mountain - Túl a barátságon című romantikus film megrendezéséért.

Ang Lee

A tajvani rendező 2001-ben kapta első jelölését a Tigris és sárkányért, az aranyszobrot pedig 2006-ban vehetett át a szívfacsaró Brokeback Mountain - Túl a barátságon című romantikus film megrendezéséért.

Dia

 	Jennifer Hudson 	Az American Idolban feltűnt amerikai énekesnő 2006-ban mutatkozott be színésznőként a Dreamgirls című musicalben, alakítását pedig egy évvel később igazi díjesővel, köztük a legjobb női mellékszereplőnek járó aranyszoborral jutalmazták.

Jennifer Hudson

Az American Idolban feltűnt amerikai énekesnő 2006-ban mutatkozott be színésznőként a Dreamgirls című musicalben, alakítását pedig egy évvel később igazi díjesővel, köztük a legjobb női mellékszereplőnek járó aranyszoborral jutalmazták.

Dia

Forest WhitakerA világhírű színész 2006-ban bújt a hírhedt ugandai diktátor, Idi Amin bőrébe Az utolsó skót király című filmben, amelyért 2007-ben a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart vehette át. A képen büszkén pózol kezében a szoborral John Travolta és Kelly Preston oldalán.

Forest Whitaker

A világhírű színész 2006-ban bújt a hírhedt ugandai diktátor, Idi Amin bőrébe Az utolsó skót király című filmben, amelyért 2007-ben a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart vehette át. A képen büszkén pózol kezében a szoborral John Travolta és Kelly Preston oldalán.

Dia

 	Helen Mirren 	A brit színésznőt már két alkalommal jelölték Oscar-díjra, amikor is 2007-ben A királynő című filmben látható alakítását a legjobb női főszereplőnek járó aranyszoborral ismerte el a Filmakadémia.Kapcsolódó cikk: 	Bevállalós fotók! Meztelenre vetkőzött a 64 éves Helen Mirren »

Helen Mirren

A brit színésznőt már két alkalommal jelölték Oscar-díjra, amikor is 2007-ben A királynő című filmben látható alakítását a legjobb női főszereplőnek járó aranyszoborral ismerte el a Filmakadémia.Kapcsolódó cikk:
Bevállalós fotók! Meztelenre vetkőzött a 64 éves Helen Mirren »

Dia

 	Javier Bardem 	A sármos spanyol színészt 2001-ben már jelölték a legjobb férfi főszereplő Oscar-díjára a Mielőtt leszáll az éj című filmben látható alakításáért. Ám a díjat végül a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában vehette át 2008-ban a Nem vénnek való vidék hidegvérű gyilkosának megformálásért.

Javier Bardem

A sármos spanyol színészt 2001-ben már jelölték a legjobb férfi főszereplő Oscar-díjára a Mielőtt leszáll az éj című filmben látható alakításáért. Ám a díjat végül a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában vehette át 2008-ban a Nem vénnek való vidék hidegvérű gyilkosának megformálásért.

Dia

 	Tilda Swinton 	A brit színésznőt első alkalommal jelölték a rangos elismerésre, amelyet 2008-ban meg is kapott a Michael Clayton című politikai thriller legjobb női mellékszereplőjeként. 	Kapcsolódó cikk: 	A fia lehetne! Tilda Swinton egy 18 évvel fiatalabb férfival kezdett románcot »

Tilda Swinton

A brit színésznőt első alkalommal jelölték a rangos elismerésre, amelyet 2008-ban meg is kapott a Michael Clayton című politikai thriller legjobb női mellékszereplőjeként.
Kapcsolódó cikk:
A fia lehetne! Tilda Swinton egy 18 évvel fiatalabb férfival kezdett románcot »

Dia

 	Marion Cotillard 	A gyönyörű francia színésznő olyan hitelesen formálta meg Edith Piaf sanzonénekesnőt a Piaf című moziban, hogy a Filmakadémia 2008-ban neki ítélte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.Kapcsolódó cikk: 	Első babafotók! Marion Cotillard cukorfalat kisfiától te is elájulsz »

Marion Cotillard

A gyönyörű francia színésznő olyan hitelesen formálta meg Edith Piaf sanzonénekesnőt a Piaf című moziban, hogy a Filmakadémia 2008-ban neki ítélte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.Kapcsolódó cikk:
Első babafotók! Marion Cotillard cukorfalat kisfiától te is elájulsz »

Dia

Ethan és Joel Cohen2008-ban a Nem vénnek való vidék megrendezéséért és a Cormac McCarthy regényéből adaptált forgatókönyvéért két-két Oscar-díjat vehettek át a Coen-fivérek.

Ethan és Joel Cohen

2008-ban a Nem vénnek való vidék megrendezéséért és a Cormac McCarthy regényéből adaptált forgatókönyvéért két-két Oscar-díjat vehettek át a Coen-fivérek.

Dia

 	Kate Winslet 	A angol színésznő hatodik Oscar-jelölését váltotta díjra 2009-ben, amikor is végre megkapta az aranyszobrot A felolvasó című romantikus-történelmi drámában látható alakításáért.

Kate Winslet

A angol színésznő hatodik Oscar-jelölését váltotta díjra 2009-ben, amikor is végre megkapta az aranyszobrot A felolvasó című romantikus-történelmi drámában látható alakításáért.

Dia

Danny Boyle A világhírű brit rendező nevéhez olyan emlékezetes filmek fűződnek, mint a Trainspotting, a 28 nappal később vagy a Napfény, az Oscar-díjat pedig 2009-ben a Gettó milliomos megrendezéséért kapta meg.

Danny Boyle

A világhírű brit rendező nevéhez olyan emlékezetes filmek fűződnek, mint a Trainspotting, a 28 nappal később vagy a Napfény, az Oscar-díjat pedig 2009-ben a Gettó milliomos megrendezéséért kapta meg.

Dia

 	Penélope Cruz 	A gyönyörű spanyol színésznő is Woody Allentől kapta azt a szerepet a Vicky, Christina, Barcelona című romantikus filmben, amely a Filmakadémia szemében 2009-ben Oscar-díjat ért.

Penélope Cruz

A gyönyörű spanyol színésznő is Woody Allentől kapta azt a szerepet a Vicky, Christina, Barcelona című romantikus filmben, amely a Filmakadémia szemében 2009-ben Oscar-díjat ért.

Dia

 	Heath Ledger 	A tragikusan fiatalon elhunyt színész 2009-ben a világon másodikként posztumusz kapta meg a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart A sötét lovag Jokerének eljátszásáért. A díjat a gálán családja vette át a nevében.

Heath Ledger

A tragikusan fiatalon elhunyt színész 2009-ben a világon másodikként posztumusz kapta meg a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart A sötét lovag Jokerének eljátszásáért. A díjat a gálán családja vette át a nevében.

Dia

	Sean Penn	Az amerikai színész az ezredfordulót követően két Oscar-díjat is kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriájában, 2004-ben A titokzatos folyóért, illetve 2009-ben a Milk című életrajzi filmért, amelyben Harvey Milk meleg politikust formálta meg.	Kapcsolódó sztárlexikon:	Ilyen volt, ilyen lett: Sean Penn »

Sean Penn

Az amerikai színész az ezredfordulót követően két Oscar-díjat is kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriájában, 2004-ben A titokzatos folyóért, illetve 2009-ben a Milk című életrajzi filmért, amelyben Harvey Milk meleg politikust formálta meg.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Sean Penn »

Dia

 	Meryl Streep 	A legtehetségesebb színésznők között számontartott Meryl Streep mindössze 30 éves volt, amikor első szibrocskáját kapta, a Kramer kontra Kramerben nyújtott alakításáért, majd 1983-ban a Sophie választásáért jutalmazták meg a díjjal. Két díjával együtt összesen 17-szer jelölték Oscarra, legutóbb 2012-ben a Vaslady-ben nyújtott alakításáért.

Meryl Streep

A legtehetségesebb színésznők között számontartott Meryl Streep mindössze 30 éves volt, amikor első szibrocskáját kapta, a Kramer kontra Kramerben nyújtott alakításáért, majd 1983-ban a Sophie választásáért jutalmazták meg a díjjal. Két díjával együtt összesen 17-szer jelölték Oscarra, legutóbb 2012-ben a Vaslady-ben nyújtott alakításáért.

Dia

	Tim Robbins	Komoly szerepekkel a háta mögött 2003-ig kellett várnia, hogy hazavigye az Oscar-díjat. Az arany szobrocskát a Titokzatos folyóban nyújtott lebilincselő alakításáért kapta meg.	Kapcsolódó sztárlexikon:	Ilyen volt, ilyen lett: Tim Robbins »

Tim Robbins

Komoly szerepekkel a háta mögött 2003-ig kellett várnia, hogy hazavigye az Oscar-díjat. Az arany szobrocskát a Titokzatos folyóban nyújtott lebilincselő alakításáért kapta meg.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Tim Robbins »

Dia

 	Jeff Bridges 	2010-ben méltán örülhetett Jeff Bridges, hiszen öt jelölés után végre kezében tarthatta az aranyszobrot, melyet az Őrült szívben nyújtott alakításával érdemelt ki. 	 

Jeff Bridges

2010-ben méltán örülhetett Jeff Bridges, hiszen öt jelölés után végre kezében tarthatta az aranyszobrot, melyet az Őrült szívben nyújtott alakításával érdemelt ki.
 

Dia

 	Sandra Bullock 	A barna színésznő nevéhez főként romantikus mozikat kötünk, ám A szív bajnokaiban bebizonyította, drámai szerepben is megállja a helyét. Alakításának meg is lett a gyümölcse, 2010-ben díjra váltotta első Oscar-jelölését. 	Kapcsolódó cikk: 	Ritka közös fotók! Sandra Bullock másfél éves kisfiától te is elolvadsz » 	 

Sandra Bullock

A barna színésznő nevéhez főként romantikus mozikat kötünk, ám A szív bajnokaiban bebizonyította, drámai szerepben is megállja a helyét. Alakításának meg is lett a gyümölcse, 2010-ben díjra váltotta első Oscar-jelölését.

Kapcsolódó cikk:
Ritka közös fotók! Sandra Bullock másfél éves kisfiától te is elolvadsz »
 

Dia

 	Christian Bale 	Köztudott, hogy Christian Bale igazi átváltozóművész: ha a szerep megkívánja, a legdrasztikusabb módszerektől sem riad vissza, hogy külseje hiteles legyen. Nem volt ez másképp a The Fighter - A harcos című életrajzi film esetében sem, ahol csont és bőrré fogyva keltette életre a lecsúszott bokszolót. Alakításáért meg is kapta 2011-ben az Oscart.

Christian Bale

Köztudott, hogy Christian Bale igazi átváltozóművész: ha a szerep megkívánja, a legdrasztikusabb módszerektől sem riad vissza, hogy külseje hiteles legyen. Nem volt ez másképp a The Fighter - A harcos című életrajzi film esetében sem, ahol csont és bőrré fogyva keltette életre a lecsúszott bokszolót. Alakításáért meg is kapta 2011-ben az Oscart.

Dia

 	Colin Firth 	A brit sármőr több komoly szereppel a háta mögött 2011-ben A király beszédében nyújtott alakításával vívta ki az Akadémia elismerését - sugárzó mosollyal az arcán vette át az aranyszobrocskát.

Colin Firth

A brit sármőr több komoly szereppel a háta mögött 2011-ben A király beszédében nyújtott alakításával vívta ki az Akadémia elismerését - sugárzó mosollyal az arcán vette át az aranyszobrocskát.

Dia

 	Natalie Portman 	A Leon, a profi Matildájából tehetséges színészbővé érő Natalie Portman zseniális alakítást nyújtott a Fekete Hattyú megszállott balerinájaként. A film nem csak a 2011-es Oscar-díjat, de a szerelmet is meghozta számára.Kapcsolódó képgaléria: 	A 2011-es Oscar-gála legdögösebb sztárjai »

Natalie Portman

A Leon, a profi Matildájából tehetséges színészbővé érő Natalie Portman zseniális alakítást nyújtott a Fekete Hattyú megszállott balerinájaként. A film nem csak a 2011-es Oscar-díjat, de a szerelmet is meghozta számára.Kapcsolódó képgaléria:
A 2011-es Oscar-gála legdögösebb sztárjai »

Dia

	Judi Dench	Az angol színésznő hat Oscar-jelöléssel büszkélkedhet, de 1999-ben, a Szerelmes Shakespeare című romantikus filmben nyújtott alakításáért végre elnyerte a szobrocskát.

Judi Dench

Az angol színésznő hat Oscar-jelöléssel büszkélkedhet, de 1999-ben, a Szerelmes Shakespeare című romantikus filmben nyújtott alakításáért végre elnyerte a szobrocskát.

Ezt is szeretjük
Fotó: