Ez a színésznő robbantotta fel tegnap az internetet!

Az Oscar-gála legemlékezetesebb pillanatai

A legemlékezetesebb pillanatok.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban tartották az Oscar-gálát, mely bővelkedett megható, vicces és kínos pillanatokban is.

Felrobbant az internet Patricia Arquette beszéde után, a színésznő ugyanis miután elhadarta, kinek is akar köszönetet mondani, rátért a lényegre: szerinte ugyanis itt az idő, hogy egyenlő jogokat és egyenlő béreket teremtsenek minden amerikai nő számára.

Felállva tapsolták

A Sráckorban nyújtott alakítása miatt Oscart érdemlő színésznő díját is az amerikai nőknek ajánlotta. Mindezt annyira bájosan tette, hogy szövegét egy gyűrött papírról olvasta fel, és annyira izgult, hogy még a mikrofont is elejtette. A Twitter jószerével ismét lefagyott, annyian éltették tettéért. A helyszínen Meryl Streep és Jennifer Lopez olyan erővel ugrott fel a helyéről, mintha legalábbis rockkoncerten lettek volna.

Bár természetesen nem mindenki kaphat aranyszobrot, idén a szervezők viccesebbre vették a figurát, és egy-egy legóból készített díjat is adtak a résztvevőknek. Emma Stone ezt csak úgy kommentálta, hogy annyira meghatódott és annyira büszke, hogy azonnal beszélnie kell a szüleivel.

A másik vicce a szervezőknek, hogy John Travolta azzal az Idina Menzellel adott át díjat, akinek tavaly nem tudta a nevét, és Adele Dazeem néven konferálta fel. Most Menzel visszavágott és Travoltát Glom Gazingo néven mutatta be.

Megható vallomás

Megdöbbentő vallomást tett díja átvétele után Graham Moore, az író, akit a Kódjátszma miatt illetett elismerés, bevallotta, 16 évesen öngyilkosságot kísérelt meg.

- 16 évesen meg akartam ölni magam, mert úgy éreztem, nem való vagyok erre a világra, furcsának éreztem magam. Most mégis itt állok. Szeretném, ha az a srác, aki most úgy érzi, nem találja a helyét, mindenhonnan kilóg, meghallaná, amit mondok. Igenis, légy más, légy különböző, tűnj ki a többiek közül. És majd ha te is ott állsz egy ilyen színpadon, add át te is ezt az üzenetet - hebegte könnyeivel küszködve.

Egy másik megható pillanata volt a gálának, amikor felcsendült a Selma Oscart nyert betétdala, a Glory. John Legend előadása ugyanis mindenki szeméből kicsalta a könnyet, a főszereplő, David Oyelowo zokogott, de Chris Pine is elsírta magát.

A gálán megemlékeztek a tavaly elhunyt sztárokról is, ám a felsorolásból kimaradt Joan Rivers, aminek a felháborodott rajongók adtak hangot a közösségi portálokon.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük