Durván kisemmizett sztárörökösök
Komoly erőfeszítések kellenek ahhoz, hogy valakit kitagadjanak az örökségből. Nagy munka árán, de nekik sikerült elérniük.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bunkóságért kitagadás

Liz Hurley és férje, az indiai milliomos Arun Nayar tavaly márciusban házasodtak össze, és boldogságuk felhőtlennek tűnt. Az idillt az zavarta meg, mikor az újdonsült férj szintén milliomos gyáros édesapja egy lendülettel kitagadta mindkettőjüket, miután véleménye szerint felháborítóan és ocsmányul viselkedtek a dupla ceremónián.

A pár előbb Angliában, majd Indiában is megesküdött, az „örömapa” viszont sérelmezte, hogy több hagyományos szertartásból is kihagyták, ráadásul folyamatos megaláztatások érték.

- Másodosztályú állampolgárként kezeltek. Elizabeth és Arun megszégyenítettek, és nagyon csúnyán bántak velem – mondta később a lapoknak.

Vinod Nayar nem sokat vesztegette az időt: két héten belül kidobta fiát bombayi házából, lemondta a több tízezer dollárért szervezett ünnepi partikat, és kitagadta a friss házasokat…

Kidobják a meleg herceget

Maradjunk a szubkontinensen. India társasági életének egyik kedvence, Man-vendra Sinh-Gohil koronaherceg viszonylag döbbenten forgathatta kezében a helyi lapokat 2006 egy szép napján: apja, Radzspipla maharadzsája ugyanis fizetett újsághirdetésben tagadta ki.

Az egy szem fiú bűne a homoszexualitás volt, méghozzá ez Indiában elég komoly vétségnek számít. A turizmusból élő dúsgazdag család azonnal kitagadta a fiút, mikor megjelentek az első hírek saját neme iránti vonzódásáról. Több tízmillió dolláros vagyont, néhány palotát és ősei 800 éves trónját bukta el, mikor felvállalta melegségét.

Összeveszett, kisemmizték

Az egykor a Beverly Hills 90210-ben sztárstátusba jutó Tori Spelling médiamogul édesapja után készült beleülni annak mintegy 300 millió dolláros vagyonába.

Egész addig jó úton is haladt, míg borzalmasan össze nem veszett édesanyjával, Candy Spellinggel, aki apja halála után a végrendelet végrehajtója volt. Az ügyesen időzített családi botrány akkor robbant ki, mikor Candynek el kellett osztania a 300 milliót, és ez a döntésen meg is látszott: a meglehetősen morcos anya szerény 800 ezerrel szúrta ki Tori Spelling szemét. A vagyon nagy része Candy első unokájára fog szállni, egy alapítvány formájában.

Minden idők egyik legnagyobb örökösödési pere

Égig ért a Marshall-család felháborodása, mikor 1991-ben az olajvállalkozásokból élő család milliárdos feje, J. Howard Marshall 87 évesen viszonyt kezdett a sztriptíztáncosként dolgozó 24 éves Anna Nicole Smithszel. A szőke playmate meglátta a lehetőséget a kaszálásra: gyorsan elvált férjétől, és két év múlva hozzáment a vén olajbáróhoz. Egy évvel később Marshall meghalt, Smith meg bejelentette az igényét a csillagászati, 1,6 milliárdos örökségre.

A család lángot okádott és persze pert indított, melyben a playmate váratlan szövetségesre lelt Marshall kitagadott fia személyében. A per több mint tíz éven keresztül folyt, és négy ellentétes értelmű döntés született. Végül a Legfelsőbb Bíróság visszadobta az ügyet a kerületi illetékeseknek, így a pénz továbbra is az ablakban. A tavaly elhunyt Anna Nicole kisgyermeke pedig vagy vagyontalan lesz, vagy milliárdos - de ezt csak a jövő dönti el.

Nem bírta idegekkel a nagyapa Parist

Paris Hilton címeként – minden egyéb jellegű tehetsége hiányában – általában az örökösnőt használta a bulvársajtó, de a botrányt botrányra halmozó celeb ettől is megfosztatott.

A Hilton-szállodalánc most már csak egykori örököse ugyanis annyira felhúzta semmirekellőségével nagyapját, Barron Hiltont, hogy a dúsgazdag mágnás inkább jótékonysági célokra adományozza vagyonát.

Hilton nagyapa körülnézett utódain, megállapította, hogy gyermekei és unokái – különösen Paris, aki mindent megtett, hogy kivívja a rosszallását – léha és nemtörődöm életmódot folytatnak, majd hívatta ügyvédjét. Az új végrendelet szerint 2,3 milliárd dolláros vagyonának 97%-a jótékonysági szervezetenek jut, Parisék pedig marakodhatnak az aprópénzen. A szőke celeb körülbelül 800 millió dollárt bukott.

Ezt is szeretjük