Fény derült a nemrég nősült Orlando Bloom titkára
Orlando Bloom kivételt tett, és sztároktól szokatlan módon őszintén beszélt problémájáról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogyan a hétköznapi emberek, úgy a világsztárok sem szívesen beszélnek betegségeikről. Orlando Bloom azonban nem tartozik közéjük, a 33 éves brit színész ugyanis a közelmúltban fellebbentette a fátylat arról a betegségről, amellyel gyerekkora óta küzd.

A Gyűrűk Ura-trilógia jóképű sztárját is meghívták a Rockefeller Egyetemre, ahol az Adam Jeffrey Katz Memorial Lecture Series előadás keretén belül beszélt őszintén arról, hogy diszlexiás. A részképességzavart hétéves korában diagnosztizáltak nála az orvosok.

Sok problémája volt

Bloom elmondta, hogy kisgyerekként okosnak érezte magát, az oktatással diszlexiája miatt mégis meggyűlt a baja. A diszlexiásoknak ugyanis gondot okozhat a betűk, számok és szavak leírása, éppen ezért nekik sokkal nehezebben megy a beszéd-, illetve olvasástanulás.

- Egy nagyon különleges csoport tagjai vagytok, de ne hagyjátok senkinek, hogy azt mondja nektek, nem vagytok elég ügyesek vagy okosak. Soha senkinek ne hagyjátok, hogy azt mondja nektek, csak azért, mert diszlexiások vagytok, nem értek el majd semmit, mert ez nem igaz - üzente azoknak a gyerekeknek, akik hasonló nehézségekkel küzdenek.

Még most is sokat gyakorol

A szívtipró - aki a nyáron vette feleségül Miranda Kerr szupermodellt - azt sem titkolta el, hogy még most akadnak olyan pillanatok, amikor problémát jelent számára a diszlexia, és ilyenkor csak nagy küzdelem árán tudja legyőzni idegességét. Hozzátette még, hogy a mai napig rendszeresen gyakorol, és sok időt fordít arra, hogy minél kevésbé nehezítse meg életét ez a részképességzavar.

A hollywoodi sztárok közül nem ő az egyetlen, aki diszlexiás, korábban például Tom Cruise ismerte be, hogy neki is lépten-nyomon meg kell ezzel birkóznia.

Orlando Bloom hozzáállása példaértékű, amiért megosztotta a nagyobb nyilvánossággal életének ezen területét.

Ezt is szeretjük