Ma hatvanegy éves a sokak szerint gyilkos O. J. Simpson
Számtalanszor ült már a vádlottak padján a lehető legsúlyosabb bűnökért, de eddig mindent megúszott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a bíróság ártatlannak nyilvánította, O. J. Simpson máig nem tudta tisztára mosni nevét – az amerikai közvélemény jelentős része továbbra is gyilkos szörnyetegnek tartja.

A megkönnyebbült sztár az ítélethirdetés után

Az amerikai futball egykori sztárja 1947. július 9-én született San Franciscóban. A lábmerevítővel bicegő, satnya kisfiút nézve senki nem gondolta volna, hogy egyszer az Egyesült Államok egyik leghíresebb sportolója, majd leghírhedtebb bűnözője lesz.

A sportban elért sikerei mellett O. J.-nek – teljes nevén Orenthal James – arra is maradt ideje, hogy színészi karrierjét egyengesse. Tehetségének köszönhetően számtalan tévé- és mozifilmben nyújtott emlékezetes alakítást, s rövidesen a legnagyobb amerikai sztárok közé tartozott.

Szeretetreméltó személyisége, természetes karizmája és humora a nézők kedvencévé tette, s mindenkinek összefacsarodott a szíve, amikor Marguerite L. Whitleyvel kötött házasságából született legfiatalabb gyermeke tragikus körülmények között életét vesztette.

A kis Aaren egy hónappal második születésnapja előtt fulladt bele a család úszómedencéjébe, az összetört szívű szülők pedig nem sokkal az eset után elváltak.

A mosolygó álarc alatt rejtőző agresszív szörnyeteg

O. J. 1985-ben újra megnősült, a szőke Nicole Brownnal kötött frigy azonban szintén rövid életűnek bizonyult. 1989-ben mondták ki a válást, két gyermekük pedig az anyához került. Ekkor már olyan hírek keringtek a sztárról, hogy mosolygó arcát csak a nyilvánosságnak tartogatja, a valóságban agresszív szörnyeteg, aki a fizikai erőszaktól sem riad vissza.

1994. június 12-én Nicole Brownt és titkos szeretőjét, Ronald Goldmant vérükbe fagyva találták meg a rendőrök, a gyanú pedig szinte azonnal a sztárra terelődött. A per sosem látott nyilvánosságot kapott, s bár O. J.-t végül ártatlannak nyilvánították, az amerikaiak nagy része máig őt tartja az igazi gyilkosnak.

A hajdani futballsztár néhány éve jelentette meg a gyilkosságról és a perről szóló könyvét, amivel nagy felháborodást váltott ki világszerte. O. J. jelenleg újabb bírósági tárgyalásra vár, a vád többek között fegyveres betörés és emberrablás.

Ezt is szeretjük