Több évre elítélték az angyalian bájos Noriko Sakait

Noriko Sakai még augusztusban tartóztatták le, tárgyalására pedig több ezren voltak kíváncsiak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 38 éves Noriko Sakai Japán egyik népszerű popsztárja, akit 2009. november 9-én három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek illegális kábítószer-birtoklás és -fogyasztás miatt.

A nyolcvanas években tinédzserként befutott énekesnőt még augusztusban tartóztatták le, egy héttel azután, hogy férjét is lekapcsolta rendőrség.

Eredetileg letöltendő büntetést szántak neki

Sakai otthonában meglehetősen csekély mennyiségű – 0,008 gramm – metamfetamint találtak a házkutatás során, a bíróság azonban korántsem volt elnéző vele szemben.

Először 18 hónap letöltendő börtönbüntetéssel akarták sújtani az elmúlt években színésznőként is sikeresen bemutatkozott sztárt, a bíróság azonban végül a három év felfüggesztett mellett döntött.

Japánban történelmi okok miatt sokkal szigorúbban állnak a kábítószerekhez, illetve azok fogyasztásához. A marihuána legalizálása náluk alapból fel sem merül, a keményebb drogokkal kapcsolatban pedig meglehetős szigorral lépnek fel.

Ennek oka a második világháborúig nyúlik vissza, amikor recept nélkül lehetett hozzájutni az amfetaminhoz.

Hatalmas érdeklődés

A hazájában és Ázsia más országaiban nagy népszerűségnek örvendő Sakai tárgyalása óriási érdeklődést váltott a rajongók oldalán.

Háromezer ember például már az ítélethirdetést megelőző napon kivonult a közeli parkba, hogy hozzáférhessenek az érdeklődők számára fenntartott 21 ülőhely egyikéhez, míg több százan csak azért várakoztak a bíróság előtt, hogy egy pillantást vethessenek kedvencükre.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A nyolcvanas években Paul McCartney is szembesülni kényszerült Japán szigorával. Az egykori Beatles-tag meggondolatlan módon bőröndjében egy csomag marihuánával érkezett a reptérre – büntetése akkor kilenc nap volt az egyik tokiói börtönben.

Ezt is szeretjük