50 éves lett a Vészhelyzet Carter dokija: Noah Wyle így fest napjainkban
Ma ünnepli 50. születésnapját a Vészhelyzet sármos sztárja, Noah Wyle.

noah-wyle-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Vészhelyzet volt a világ egyik legnépszerűbb kórházas sorozata, a 15 évadon futó amerikai szériát hazánkban is sokan szerették. Mindenkinek megvolt a maga kedvence, a legnépszerűbb a szereplők között Carter doki volt, akit Noah Wyle alakított.

A sorozat 1994-es elindulásakor csupán 23 esztendős volt, ennek köszönhetően pillanatok alatt világsztár lett belőle. Alakításáért háromszor is jelölték Golden Globe-díjra. Hihetetlen, hogy megy az idő, ugyanis a színész ma ünnepli 50. születésnapját.

Noah Wyle 50 éves lett

Noah Wyle Instagram-oldalára néha feltölt magáról egy-egy friss felvételt, az alábbi, jobb oldalon látható szelfijét dicsérték a rajongói, többen kifejtették, hogy ugyanolyan jóképű, mint a Vészhelyzetben.

Noah Wyle a Vészhelyzet idején és napjainkban.
Noah Wyle a Vészhelyzet idején és napjainkban.
Fotó: Getty Images Hungary, Instagram/Noah Wyle

A magyar nézők olyan alkotásokból ismerhetik még, mint a Titkok könyvtára-filmek vagy a Donnie Darko. Napjainkban is színészkedik, a Leverage: Redemption című misztikus thrillersorozat az egyik legújabb projektje, a 13 részes szériában Harry Sullivant játssza. 2019-ben szerepelt a The Red Line című alkotásban, az alakításáért még a Broadcast Film Critics Association Awardson is díjra jelölték.

2019-ben a The Hollywood Reporternek adott interjújában elmesélte, hogy büszke a Vészhelyzet című sorozatra és az ott töltött éveire. Igazi úttörőnek számítottak diverzitás szempontjából. A castingért felelős John Levey a szereplőválogatásnál végiggondolta, milyen arányban lát fehéreket, feketéket és ázsiaiakat Chicagóban, és ez alapján válogatta ki a szereplőket. A '90-es években sajnos a nők kevesebb teret kaptak még a filmiparban, azonban náluk ez nem így volt.

- Nők is voltak a producerek, az írók és a rendezők között. Mimi Leder rendezői karrierje építésében is segítettünk. Ebben a sokszínű és csodálatos környezetben dolgoztam, és olyan történeteket játszottam el, amelyek sokkal progresszívebbek voltak, mint bármi más a televízióban húsz évvel ezelőtt - fogalmazta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az első 11 évadban főszereplő volt folyamatosan, majd a 12. és a 15. évad néhány epizódjában szerepelt. Azért döntött így, hogy több időt tölthessen a gyerekeivel.

- Csak arra gondoltam, hogy nem lehetek itt heti nyolcvan órában, mert akkor lemaradok csomó mindenről, így abbahagytam. De látogatási joggal rendelkező válásnak neveztem ezt, mert nyilvánvalóan nem akartam a legjobb munkámtól és tapasztalataimtól elbúcsúzni - mondta, majd hozzátette, az igazi családja prioritást élvezett, ezt a döntését pedig nem bánta meg.

2020 elején így jelent meg egy díjátadón a feleségével.
2020 elején így jelent meg egy díjátadón a feleségével.
Fotó: Taylor Hill / Getty Images Hungary

Ami a magánéletét illeti, kétszer nősült, Tracy Warbin sminkest a Nem vagyunk már ugyanazok forgatásán ismerte meg, 2000-ben vette feleségül, majd két gyermekük született, Owen 2002-ben, Auden 2005-ben látta meg a napvilágot. A nővel végül 2010-ben elváltak az útjaik. Sara Wellsbe 2011-ben szeretett bele, akivel végül 2014-ben ki is mondta a boldogító igent. Egy kislányt nevelnek, Frances 2015-ben született.

A Vészhelyzetet napjainkban is ismétlik hazánkban, annyira nagy a sikere, ha érdekel, legközelebb hol csípheted el a sorozatot, kattints az alábbi képre.

George Clooney fiatalkori fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett George Clooney karrierje legelején.

Ezt is szeretjük