Jegyszedőként dolgozott, és még a középiskolát sem végezte el: Oscar-díjas színésznő lett belőle
Nicole Kidmannek ilyen volt a múltja: nem a lustasága miatt nem érettségizett le, sokkal komolyabb ok áll a háttérben.

GettyImages-687354152
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nicole Kidman korunk egyik legnépszerűbb színésznője, először Ausztráliában, majd világszerte is ismertté vált. Az 1989-es Halálos nyugalom volt az első olyan alkotás, amivel több rajongót szerzett magának.

Az elmúlt évtizedekben komoly utat járt be, öt Golden Globe-díja és egy Oscar-díja van, utóbbit 2003-ban Az órákban nyújtott alakításáért vehette át. Mint sok kollégája, ő sem színésznőként helyezkedett el első körben.

Nicole Kidman élete a hírnév előtt

Mindig is ott csörgedezett a művészi véna az ereiben, háromévesen már balettleckéket vett, amikor először látta iskolás korában az 1939-es Óz, a csodák csodáját, a boszorkányt játszó Margaret Hamilton játéka után döntötte el, belőle egy napon színésznő lesz. 

Nicole Kidman így festett 1983-ban.
Nicole Kidman így festett 1983-ban.
Fotó: Patrick Riviere / Getty Images Hungary

Általános iskolai tanulmányait a Lane Cove Public Schoolban végezte, ezután a North Sydney Girls' High Schoolban folytatta a tanulást, azonban a KIIS FM-nek adott interjújában elmesélte, nem érettségizett le, még a 11. osztályt sem végezte el, írta meg a  The Daily Mail. Férje, Keith Urban még a tizedik osztályt sem fejezte be, de a színésznő megjegyezte, ezt nem szabadna reklámozni magukról.

Elmondta azt is, hogy az első munkahelye a  Sydney's Capitol Theatre volt, ahol jegyszedőként dolgozott. Nem lustaságból nem érettségizett le, ennek kicsit bonyolultabb volt az oka: Kidman már középiskolásként debütált a képernyőn, 16 évesen a Bush Christmas ausztrál karácsonyi filmben Helent játszotta. 1983 végére mellékszerepet kapott a Five Mile Creek című televíziós sorozatban. Ám 1984-ben édesanyjánál mellrákot diagnosztizáltak, annak érdekében, hogy neki segítsen, a karrierjének építésével leállt egy időre, emellett a középiskolai tanulmányait is abbahagyta. Helyette részt vett egy masszázsterápia-tanfolyamon, hogy ilyen módon segítsen édesanyján a fizikoterápiában.

GettyImages-1868258
Fotó: Frank Micelotta / Getty Images Hungary

Az asszony szerencsésen felépült a betegségből, ezután tovább építette karrierjét. Hazájában, Ausztráliában a Vietnam című minisorozat hozta meg számára, a '80-as évek végén az amerikai filmesek érdeklődését is felkeltette, a '90-es években olyan filmekben játszott, mint a Mint a villám, a Majd megdöglik érte, a Mindörökké Batman vagy az Átkozott boszorkák. A 2000-es években sokan szerették őt a Moulin Rouge!, Az órák és az Engedd el! című alkotásokban.

Korunk egyik legfoglalkoztatottabb színésznője, számos komoly sikert elért a karrierjében. 

Tom Cruise és Nicole Kidman lánya, Bella

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan néz ki napjainkban az egykori sztárpár lánya, Bella.

Ezt is szeretjük