Naomi Campbell: Nem hittem, hogy megérem a 40. születésnapom
Naomi Campbell a napokban a Live magazinnak adott interjút, melyben őszintén vallott zűrös múltjáról.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Naomi Campbell még mindig korunk egyik legismertebb topmodellje, akinek közel a 40-hez is dizájnerek keresik a kegyeit, és még egy kőkemény orosz milliárdost is magába tudott bolondítani, nevezetesen Vladiszlav Doronyint.

Bár a fekete szépséget rengetegen irigylik fényes karrierje miatt - amit még a botrányaival sem nagyon tudott tönkretenni -, Campbell nemrég bevallotta, sokkal zűrösebb időszakot tudhat maga mögött, mint amilyet a külvilág valaha is sejtett.

Új életet kezdett

A Live magazinnak adott interjújában - ahová egyébként majdnem kétórás késéssel érkezett - többek között arról számolt be, hogy kokainfüggősége és súlyos alkoholizmusa milyen paranoiás idegronccsá tette.

- Voltak idők, amikor nem bírtam elviselni a tükörképemet, mert utáltam, ahogy kinéztem. 1998 és 2005 között piszkosul nehéz éveket éltem át, és a végén el kellett döntenem, mi fontos és mi nem, illetve mi az, amin változtatnom kell - mesélte.

Azt is hozzátette, azzal, hogy volt bátorsága szembenézni a démonjaival, nagy nehezen sikerült maga mögött hagynia mind a kábítószereket, mind pedig az alkoholt. Ugyanakkor elismeri, egyáltalán nem volt könnyű a józanodás: úgy véli, egy modell élete mindaddig rendben zajlik, amíg rendszeresen úton van, és egyik megbízást teljesíti a másik után.

Ami a csillogás mögött van

Ám ha nyugalmasabb periódus következik, hirtelen elkezd agyalni mindenfélén, amitől egyre jobban elkeseredik - ilyenkor pedig nem nehéz rászokni valami bódító anyagra.

- Nem hittem, hogy valaha is megérem a 40. születésnapomat. Bár a dühkitöréseim hatalmas port vertek fel, nem ez volt az egyetlen problémám. Teljesen meg kellett tisztulnom, és rendszeresen jártam az anonim alkoholisták csoportjába is.

Ott mindenki tudja, min mentem keresztül. Hibáztam, de már jól vagyok - vallotta a szupermodell, aki egyébként május 22-én tölti be a bűvös negyedik ikszet.
Ezt is szeretjük