Otthonában elhunyt Nan Martin, a népszerű sorozatszínésznő
Nan Martin színésznő tüdőtágulatban szenvedett, végül kedden érte utol a halál malibui otthonában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. március 2-án malibui otthonában elhunyt Nan Martin amerikai színésznő, akit a magyar közönség többnyire olyan sorozatok epizódszerepei révén ismert, mint a Columbo, a Vészhelyzet vagy a Helyszínelők. A 82 éves sztár tüdőtágulatban szenvedett, ez okozta halálát.

Az 1927-es születésű Nan Martin még az UCLA színész szakos hallgatója volt, amikor beválasztották egy egyetemi előadás szereplői közé. Bár minden vágya az volt, hogy színésznőként dolgozhasson, pénzre volt szüksége, hogy álmát valóra válthassa.

Színpadon és tévében

Így modellnek állt, majd a keresetéből New Yorkba ment. 1950-ben debütált a Broadway színpadán, ahol többnyire drámákban mutatta meg tehetségét, sőt, a rangos Tony-díjra is jelölték 1959-ben.

Az ötvenes évek közepétől felfedezte magának a televízió, onnantól kezdve rengeteg sorozatban megfordult, az Alkonyzónától a Star Treken keresztül a Columbóig. De még 2000 után is felbukkant olyan sikerszériákban, mint a Helyszínelők, a Las Vegas és a Kés/alatt.

Anyaszerep a filmen és valóságban

Nem egyszer alakított anyákat: a Rémálom az Elm utcában 3-ban például általa kelt életre a gonosz Freddy Krüger mamája. Utolsó filmjében, a 2005-ös, igaz történeten alapuló Mrs. Harrisben pedig a Ben Kingsley által alakított nőcsábász kardiológus, Herman Tarnower édesanyját formálta meg. A férfit végül saját szeretője ölte meg.

Ami a magánéletét illeti, Nan Martin kétszer volt házas. Első férjétől, Robert Emmett Dolantől született Casey nevű fia.

Másodjára Harry Gesner építészhez ment hozzá, közös fiuk, a 39 éves Zen Gesner ugyancsak színészként keresi kenyerét.

Ezt is szeretjük