Váratlan döntést hozott a csatorna! 10 év után egyszerre 3 szereplőjétől válik meg a sorozat
A részletek
Az évadzáró részben derült ki.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akik rendszeres nézői a Discovery csatornának, azok bizonyára talákoztak már a MythBusters - Állítólag című sorozattal, melynek szereplői a különféle, interneten és szóbeszéd útján terjedő városi legendáknak járnak utána tudományos módszerekkel.

A népszerű széria 2002 januárjában startolt Adam Savage ipari formatervező és speciáliseffekt-szakértő, valamint Jamie Hyneman vezetésével - utóbbi afféle ezermester, aki bár orosz nyelv és irodalomból szerzett képesítést, de egyebek közt volt már búvár, gépész és séf is.

Öten irtották a mítoszokat

Hozzájuk csatlakozott 2004-ben Kari Byron képzőművész és Tory Belleci modelltervező, majd egy évvel később Grant Imahara elektronikus szakértő. Ők hárman eleinte a műsorvezetők kezei alá dolgoztak, később viszont önálló feladataik is voltak mint mítoszirtók.

A sorozat öt szereplője más-más karaktert személyesített meg, így egyre több nézőt vonzottak, és fennállása óta ötször jelölték Emmy-díjra a szériát. Éppen ezért érte váratlanul a rajongókat, amikor a múlt héten sugárzott évadzáró epizód végén kiderült, Kari, Tory és Grant távoznak az Állítólag stábjából.

- Ez nem csak az epizód, és az évad vége, hanem egyszersmind egy korszak is lezárul. A következő évadban visszatérünk a gyökerekhez, amikor még csak Adam volt és én - mondta a műsorban Jamie Hyneman.

Vissza a gyökerekhez

Hogy valóban nem tréfáltak, arra bizonyság, hogy mindhárom távozó szereplő a műsor után a saját Twitter-oldalán mondott köszönetet a rajongóknak az eddigiekért. Mindemellett pedig a Discovery Channel is közleményt adott ki, melyben elbúcsúzott a három stábtagtól.

Grant Imahara, Kari Byron, Tori Belleci
Adam Savage és Jamie Hyneman

- Kari, Tory és Grant egy évtizeden keresztül óriási szerepet játszottak a MythBusters életében. A robbantásoktól kezdve az autótörésekig és még több robbantásig a trió hozzájárult ahhoz, hogy a MythBusters többszörös Emmy-jelölt sorozattá nőtte ki magát. A Discovery csatornánál mindenki köszöni a munkájukat, mellyel részt vettek több mint ezer mítosz leleplezésében, és a legjobbakat kívánjuk nekik a jövőre nézve - írták.

Azt mindenesetre nem árulták el, hogy a következő évadban hogyan változtatnak a sorozaton.

Ezt is szeretjük