Ő volt a botrányos Milli Vanilli duó oszlopos tagja - Az 52 éves Fab Morvan ennyit változott
A Milli Vanilli az egyetlen olyan duó, akiktől visszavonták a Grammy-díjat.

milli-vanilli-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Milli Vanilli nevű német popduó 1988-ban robbant be a köztudatba, a csapatot Fab Morvan és Rob Pilatus alkották. Az együttes karrierje szépen indult, első albumuk, az All or Nothing aranylemez lett Németországban és Svájcban, de Nagy-Britanniában és Ausztriában is rengeteg rajongót szereztek. Egyik legsikeresebb daluk a Girl You Know It's True volt. 1989-ben már az amerikai piacra is betörtek, így egy csapásról a másikra világhírű duóvá váltak. 1990-ben a Grammy-t is megnyerték, ám olyan botrányba keveredtek, ami miatt visszavonták tőlük a díjat.

Fab Morvan még most is zenével foglalkozik

Már 1989-ben playback-botrányba keveredtek, ugyanis beakadt a lemez egy fellépésükön, de a tagok ezt nem vették észre, így tovább tátogtak a dalra. Emellett újságíróknak is feltűnt, hogy nem beszélnek jól angolul, így nem értették, hogy akkor miért tudnak tökéletes angolsággal énekelni. Közben a Milli Vanilli-dalok egyik valódi énekese, Charles Shaw is felháborodott, ugyanis a kislemezek amerikai változatánál nem jelölték meg a kiadványokon a nevét, míg az európai albumokon szerepelt.

Végül visszavonta a nyilatkozatát, mert a csapat producerének, Frank Fariannak sikerült pénzzel megvesztegetnie. Így 1990-ben megkaphatta a Milli Vanilli a Grammy-díjat, de közben a duó tagjai és Frank Farian között feszültség alakult ki, ugyanis Fab Morvan és társa szerették volna a következő albumukon maguk énekelni a dalaikat, de ezt a producerük megtagadta. Ráadásul a sajtóban a tagok mindig azt kommunikálták, hogy ők énekelnek, de mindenki tudta, hogy nem igaz. A botrány annyira elmérgesedett, hogy elvették tőlük a Grammy-díjat. Ezután hiába próbált Fab Morvan és Rob Pilatus közösen dolgozni, az 1991-es és 1993-as albumuk is megbukott. Később óriási tragédia történt, Rob Pilatus 1998-ban elhunyt, csupán 32 esztendős volt. Halálának oka alkohol- és gyógyszer-túladagolás volt.

Fab Morvan 1990-ben és napjainkban.
Fab Morvan 1990-ben és napjainkban.
Fotó: Bettmann/Getty Images, Tristar Media/Getty Images

Fab Morvan továbbra is zenészként tevékenykedik, szívesen fellép, ennek ellenére a mai napig nem sikerült a '90-es évekbeli playback-botrányt lemosnia magáról. Az 52 éves sztár nem sokat változott, a haját továbbra is hasonlóan hordja, mint régen.

Ezt is szeretjük