Mickey Rourke élete képekben
Az eltorzult arcú sztár az utóbbi évek egyik legnagyobb visszatérését produkálta.

Dia

 	A kezdetek 	Elképesztő, milyen jóképű volt a fiatal színész, aki első bokszmeccsét 12 évesen nyerte meg. A hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején amatőr bokszolóként meglepően jó eredményeket ért el, akkoriban pedig meg sem fordult a fejében, hogy színészi pályára lépjen.

A kezdetek

Elképesztő, milyen jóképű volt a fiatal színész, aki első bokszmeccsét 12 évesen nyerte meg. A hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején amatőr bokszolóként meglepően jó eredményeket ért el, akkoriban pedig meg sem fordult a fejében, hogy színészi pályára lépjen.

Dia

 	Meztelenek és bolondok 	Rourke első filmszerepét azután kapta, hogy visszavonult a ringből: Steven Spielberg adott neki egy rövidke mellékszerepet a Meztelenek és bolondok című kevéssé ismert vígjátékában.

Meztelenek és bolondok

Rourke első filmszerepét azután kapta, hogy visszavonult a ringből: Steven Spielberg adott neki egy rövidke mellékszerepet a Meztelenek és bolondok című kevéssé ismert vígjátékában.

Dia

 	Rablóhal 	A fiatal sztár Coppola 1983-as Rablóhal című filmjében. Pályafutása csak ezek után ívelt fel igazán, a nyolcvanas években ugyanis olyan kiváló mozikban tűnt fel, mint A test melege, Az étkezde, a 9 és fél hét vagy az Angyalszív.

Rablóhal

A fiatal sztár Coppola 1983-as Rablóhal című filmjében. Pályafutása csak ezek után ívelt fel igazán, a nyolcvanas években ugyanis olyan kiváló mozikban tűnt fel, mint A test melege, Az étkezde, a 9 és fél hét vagy az Angyalszív.

Dia

 	Kilencvenes évek 	Mickey Rourke ígéretesen induló pályafutása a kilencvenes évekre kifulladt, talán ez is közrejátszott abban, hogy az évtized elején újra visszatért a ringbe - 35 éves volt ekkor. 	Kapcsolódó cikk: 	Ciki fotók! Mickey Rourke ezúttal valami egészen kínosat villantott »

Kilencvenes évek

Mickey Rourke ígéretesen induló pályafutása a kilencvenes évekre kifulladt, talán ez is közrejátszott abban, hogy az évtized elején újra visszatért a ringbe - 35 éves volt ekkor.

Kapcsolódó cikk:
Ciki fotók! Mickey Rourke ezúttal valami egészen kínosat villantott »

Dia

 	Vissza a ringbe 	Döntése sokakat meglepett, amit azzal indokolt, hogy önpusztító hajlama egyre inkább úrrá lett rajta, és már képtelen volt magát színészként tisztelni.

Vissza a ringbe

Döntése sokakat meglepett, amit azzal indokolt, hogy önpusztító hajlama egyre inkább úrrá lett rajta, és már képtelen volt magát színészként tisztelni.

Dia

 	Durva sérülések 	1991 és 1995 között több tucatnyi meccsen vett részt, melyek során számos durva sérülést szerzett, többek között eltörött az orra, a bordája, a lábujja, elszakadt a nyelve és súlyosan deformálódott az arccsontja.

Durva sérülések

1991 és 1995 között több tucatnyi meccsen vett részt, melyek során számos durva sérülést szerzett, többek között eltörött az orra, a bordája, a lábujja, elszakadt a nyelve és súlyosan deformálódott az arccsontja.

Dia

 	Hullámzó színvonalú filmek 	Rourke végül csak életkora miatt vonult vissza másodszor a ringből, ám ezután forgatott filmjeinek színvonala eléggé hullámzó, a legtöbb nem véletlenül okozott sokaknak csalódást. 	Kapcsolódó képgaléria: 	A legdurvább férfi sztárplasztikák »

Hullámzó színvonalú filmek

Rourke végül csak életkora miatt vonult vissza másodszor a ringből, ám ezután forgatott filmjeinek színvonala eléggé hullámzó, a legtöbb nem véletlenül okozott sokaknak csalódást.

Kapcsolódó képgaléria:
A legdurvább férfi sztárplasztikák »

Dia

 	Alkohol és drogok 	A sztár sosem vetette meg az örömöket, elcsúfult arcán nemcsak a boksz, hanem az alkohol és a kábítószerek is nyomot hagytak. 	Kapcsolódó képgaléria: 	Részeg sztárok leleplező fotói »

Alkohol és drogok

A sztár sosem vetette meg az örömöket, elcsúfult arcán nemcsak a boksz, hanem az alkohol és a kábítószerek is nyomot hagytak.

Kapcsolódó képgaléria:
Részeg sztárok leleplező fotói »

Dia

 	Átszabott arc 	A tucatnyi plasztika is nagyban hozzájárult sajátos fejszerkezete kialakulásához, ügyes stylistjára azonban nem panaszkodhat. 	 

Átszabott arc

A tucatnyi plasztika is nagyban hozzájárult sajátos fejszerkezete kialakulásához, ügyes stylistjára azonban nem panaszkodhat.
 

Dia

 	Sin City 	Csak 2005-ben sikerült visszatérnie a reflektorfénybe a Sin City-nek köszönhetően, amelyben ő testesítette meg a brutális Marv figuráját.

Sin City

Csak 2005-ben sikerült visszatérnie a reflektorfénybe a Sin City-nek köszönhetően, amelyben ő testesítette meg a brutális Marv figuráját.

Dia

 	Pankrátorként 	Rourke kiöregedett és lecsúszott pankrátort alakít Darren Aronofsky filmjében. A sztár több hónapig készült a szerepre, és végül 2008 legemlékezetesebb alakítása lett az övé.

Pankrátorként

Rourke kiöregedett és lecsúszott pankrátort alakít Darren Aronofsky filmjében. A sztár több hónapig készült a szerepre, és végül 2008 legemlékezetesebb alakítása lett az övé.

Dia

 	Kutyájával 	A Golden Globe-díjátadóra kedvenc kutyájával, Lokival érkezett, aki sajnálatos módon nem sokkal később elpusztult. 	 

Kutyájával

A Golden Globe-díjátadóra kedvenc kutyájával, Lokival érkezett, aki sajnálatos módon nem sokkal később elpusztult.
 

Dia

 	Golden Globe-ot kapott 	A pankrátotért nemcsak ő, hanem Bruce Springsteen is Golden Globe-ot kapott, aki egy megrendítő dalt írt Darren Aronofsky filmjének végére.

Golden Globe-ot kapott

A pankrátotért nemcsak ő, hanem Bruce Springsteen is Golden Globe-ot kapott, aki egy megrendítő dalt írt Darren Aronofsky filmjének végére.

Dia

 	BAFTA-díjjal is jutalmazták 	A díjeső következő állomása a BAFTA-díj volt, Rourke pedig csúnya szavakkal teletűzdelt köszönőbeszéde után stílusosan azonnal megkezdte az ünneplést.

BAFTA-díjjal is jutalmazták

A díjeső következő állomása a BAFTA-díj volt, Rourke pedig csúnya szavakkal teletűzdelt köszönőbeszéde után stílusosan azonnal megkezdte az ünneplést.

Dia

 	Az Oscar közelében 	A filmért majdnem megkapta első Oscar-díját, ám végül Sean Penn diadalmaskodott, aki a Milkért második aranyszobrát vehette át. 	Kapcsolódó képgaléria: 	Az elmúlt évek legemlékezetesebb Oscar-díjai »

Az Oscar közelében

A filmért majdnem megkapta első Oscar-díját, ám végül Sean Penn diadalmaskodott, aki a Milkért második aranyszobrát vehette át.

Kapcsolódó képgaléria:
Az elmúlt évek legemlékezetesebb Oscar-díjai »

Dia

 	Imádják a nők 	Habár arca sokkolóan elcsúfult, Rourke-ért még ennek ellenére is bomlanak a nők. Nem véletlenül pletykálták azt, hogy a 21 éves Evan Rachel Wood fejét is elcsavarta A pankrátor forgatása során.

Imádják a nők

Habár arca sokkolóan elcsúfult, Rourke-ért még ennek ellenére is bomlanak a nők. Nem véletlenül pletykálták azt, hogy a 21 éves Evan Rachel Wood fejét is elcsavarta A pankrátor forgatása során.

Blog.hu ajánló
Fotó: