Michelle Obama durván megszegte a protokollt - Erzsébet királynőt is meglepte
Az életrajzi könyvében számolt be az esetről az egykori first lady.

michelle-obama-erzsebet-kiralyno-oleles-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Barack és Michelle Obama rendszeresen meghívott vendégek voltak a Buckingham-palotába, még azután is, hogy az elnök átadta a stafétát Trumpnak. Pedig az első találkozáskor a first lady egy nagyon durva protokollbakit követett el.

Ezért szegte meg a protokoll szabályait

Michelle Obama jelenleg az életrajzi könyvével, az Így lettemmel turnézik, és londoni állomásán beszélt a királynővel való találkozásáról, melynek során nem igazán követte a protokoll szigorú szabályait. A pár 2009 áprilisában utazott Londonba, hogy megismerjék a világ legismertebb uralkodónőjét.

- Mindenki megrökönyödött, amikor a találkozásunkkor rátettem a kezem a királynő hátára. Eszembe sem jutott, hogy bármi rosszat csinálok, egyszerűen egy emberi reakció volt. Mellesleg Erzsébet királynő maga mondta, hogy utálja a legtöbb protokollszabályozást, és a háta közepére sem kívánja őket.

Persze, ennek ellenére muszáj ezekhez igazodnunk. De akkor sem csináltam volna semmit másként, egyszerűen így éreztem helyesnek a dolgot abban a pillanatban. A királynő mellesleg nagyon melegszívű, kedves nő, egyáltalán nem bánta. Nagyon vicces, elegáns, jólelkű, előzékeny.

Emlékszem, Barackkal vettünk neki egy kis kitűzőt. Igazán egyszerű darab volt, nem országok közötti ajándék, hanem saját zsebből szerettük volna meglepni valamivel. Amikor legközelebb mentünk, a díszvacsorán azt a kitűzőt viselte. A fényűző estélyi, a gyémántnyaklánc meg a csillogó fülbevaló mellé a mi aprócska ajándékunkat.

Igazán megható volt, meg is jegyeztem neki, hogy "ó, hát felvette a kitűzőt", mire csak mosolygott, és bólogatott. Minden alkalommal felemelő élmény találkozni vele. Melegszívű, szívélyes, intelligens, eszes nő. Igazán megkedveltem - mesélte az egykori first lady. 

Kínos eset történt az egyik látogatásukon

Michelle és Barack Obamával kínos dolog történt a palotában - a személyzet emiatt kért bocsánatot tőlük.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük